Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğünce Karayolu Trafik Güvenliği Haftası dolayısıyla yürüyüş ve çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Etkinlikler kapsamında, trafik kurallarına dikkat çekmek amacı ile Adnan Menderes Parkı'nda başlayarak Millet Bahçesi’nde biten bir yürüyüş düzenlendi. Öğrencilerin ellerinde dövizler taşıdığı yürüyüşe Kozan Kaymakamı Avni Oral ve ilçe protokolü ile öğrenciler katıldı. Burada gerçekleştirilen temsili bir trafik kazasında karşıdan karşıya geçen öğrenciye yoldan geçen otomobil çarptı. Kaza sonrası sağlık ve emniyet mensuplarının olaya anında müdahalesi gösterildi.

Millet Bahçesi’nde düzenlenen törende konuşan Kaymakam Oral, tüm dünyada trafik güvenliğinin sağlanması ve devamının sağlanma ve devamının sağlanması için mayıs ayı içerisinde çeşitli etkinliklerin düzenlendiğini söyledi. Türkiye’de trafik kazasından yılda ortalama 5 bin vatandaşın hayatını kaybettiğini belirten Kaymakam Oral, "Trafik dünyada olduğu gibi Türkiye’de de giderek büyüyen bir sorun haline gelmiştir. Bu konuda duyarlı bir toplum oluşturmalıyız. Trafikte en önemli unsur olarak 'insan' ön plana çıkmaktadır." dedi.

Etkinlikte yılın bayan sürücüsü seçilen Selma Gül’ün ödülünü Kozan Kaymakamı Avni Oral verdi. Yılın trafik polisi Murat Soydan, yılın jandarma trafik görevlisi Emrah İlhan, yılın erkek sürücüsü Yusuf Erdoğan seçildi. İlkokul, ortaokul ve liseler arası yapılan trafik konulu resim yarışmasında dereye giren öğrencilere ödülleri verildi. Ödül töreninin ardından etkinliğe katılanlar Karayolu Trafik Güvenliği Haftası nedeni ile açılan stant ve resim sergisini gezdi.