Aydın’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, olaysız kutlandı. İki ayrı program halinde yapılan kutlamaya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Aydın merkez Efeler ilçesi, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde iki ayrı etkinlikle kutlandı. Sendika ve sivil toplum örgütleri, 3 saat arayla aynı güzergahta ve alanda iki ayrı kutlama gerçekleştirdi. İlk kutlama, Efeler ilçesinde öğlen KESK, DİSK, TMMOB ile Aydın Tabipler Odası öncülüğünde gerçekleştirilen ilk kutlamanın ardından akşam üzeri de Belediye İş ve Eğitim-İş organizasyonunda düzenlenen ikinci kutlama gerçekleştirildi. Her iki programda da Zafer Meydanı’nda toplanan katılımcı gruplar, Doğu Gazi Bulvarı ve Hükümet Bulvarı güzergahında yürüyerek 1 Mayıs kutlamaları için tahsis edilen Atatürk Kent Meydanı’nda buluşarak 1 Mayıs işçi bayramını kutladı.

Kutlamalara konuşmaların ardından canlı müzik eşliğinde halaylar çekilmesiyle devam edildi. Aydın Emniyet Müdürlüğü, her iki yürüyüş ve kutlama esnasında geniş güvenlik önlemleri aldı. Aydın il merkezinde renkli görüntülere sahne olan 1 Mayıs İşçi Bayramı Kutlamaları, olaysız bir şekilde sona erdi. Yürüyüşe katılanlar, 1 Mayıs işçi bayramı sloganları attı.