Bu dönem okullarda yeni göreve başlayacak olan ve Aydın’a atanan 22 öğretmen göreve başladı. Aday öğretmenler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından otogarda kurulan stantta rehberler tarafından karşılandı. Servis araçlarıyla Aydın Öğretmenevi'ne götürülerek misafir edildiler. Görev tebliğ iş ve işlemlerinin ardından, okullarına gönderildiler.

Yeni göreve başlayan öğretmen adaylarına tanışma toplantısında seslenen İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Aydın’ın eğitimdeki yeri ve durumu hakkında bilgi verdi. Töre, “Sizler eğitimde marka şehir haline getirdiğimiz güzel Aydınımız'a geldiniz. Yapacağınız bu öğretmenlik mesleği, diğer mesleklerden farklıdır. Bu meslekte yorulmadan, usanmadan, yılmadan ve sevginizi katarak çalışmalısınız. İdeallerinizi yüksek tutarak, değişim ve gelişime ayak uydurup kendinizi sürekli geliştiriniz. Başarılı öğrenciler yetiştirebilmeniz için öncelikle kendinizi geliştirmelisiniz. Bir öğrenciyi kıllık kıyafetinden dolayı ya da okula geç gelmesinden dolayı yargılamadan önce o öğrenciyi tanıyın, evine kadar gidin, ailesiyle tanışın, ona göre davranın. Bizim öğretmenlik yaptığımız yıllarda üst düzey yöneticilerimize ulaşamazdık ama ben bu kuralları kabul etmiyorum, benimle direkt görüşebilirsiniz.” dedi.

Bütün aday öğretmenlere yeni görevlerinde mutluluk ve başarı dileyen İl Milli Eğitim Müdürü Töre, en genç öğretmene çiçek verdi. Törene Maarif Müfettişler Başkanı Oktay Deniz, İl Milli Eğitim Müdür yardımcıları ve şube müdürleri de katıldı.