Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında düzenlenen temiz okul kampanyası “Beyaz Bayrak” projesine, Aydın’daki 750 okuldan sadece 237'si başvurdu. Aydın Halk Sağlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün oluşturduğu komisyonlar tarafından 18 ilçede yapılan denetimlerde, sadece 150 okul beyaz bayrak almayı başardı. Temizlikleri tescillenen okullar adına temizliğin sembolü olan beyaz bayrakları, Milli Eğitim ilçe müdürlerine Vali Erol Ayyıldız tarafından verildi.

Hidayet Sayın Kültür Merkezi’nde düzenlenen beyaz bayrak töreninde konuşan Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Demirci, okullar için temizliğin sembolü olan beyaz bayrak almaya hak kazanan okulların, 56 kriterde değerlendirildiğini söyledi. Demirci, “Başvuru yapan kurumlar yerinde denetlenmiş, denetimler sonucunda 150 okul ve kurumumuz beyaz bayrak almaya hak kazanmıştır. Bu sertifikalar 2 yıl geçerli olacak, 6 ayda denetlenecektir. Okul yönetimi, öğretmenler, çalışanlar, öğrenciler ve okul aile birliği işbirliğiyle ekip ruhu ve özveriyle çalışan ve başarı göstererek beyaz bayrak almaya hak kazanan okulları tebrik ediyoruz.” dedi.

Beyaz bayrak kampanyası ile temiz okul ve temizlik alışkanlığı kazanan gençler yetiştirmek istediklerini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ise, “Bu amaçla Sağlık Bakanlığı ile beyaz bayrak protokolü imzalandı. Bu protokol kapsamında Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz'den de kurulan komisyonlar, okulun her köşesini inceledi ve denetledi. Çatı arasından tutun kalorifer kazanlarına, depolara, okul bahçelerine, kantinlerine, laboratuvar, kütüphane ve sınıflarına kadar ayrıntılı bir şekilde günlük, haftalık, aylık titiz bir denetleme ve kontrol sonucunda 56 kriteri tamamlayan okullarımız beyaz bayrak aldılar.” dedi.

Eğitimcileri ve okullarda görev yapanları bu çalışmaya destek verdikleri için tebrik eden Vali Ayyıldız, “İstenirse çok şey başarılabilir. Devletin kurumlarındaki okullarımızın okul aile birliği, kurum müdürleri, velileri, öğrencileri, hepsi beraber eğitime katkı sağlarlarsa biz Aydın olarak inanıyorum ki en başta oluruz, hem Aydın’ı hem de Türkiye’yi aydınlatırız diye düşünüyorum. Emeği geçen tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Protokolde bulunan 56 kriteri yerine getirerek okullarının temizliğini sembolize eden bayrağı almaya hak kazanan Bozdoğan'dan 1, Buharkent'ten 4, Çine'den 5, Didim'den 9, Efeler'den 40, Germencik'ten 3, İncirliova'dan 7, Karacasu'dan 10, Karpuzlu'dan 1, Koçarlı'dan 11, Köşk'ten 7, Kuşadası'ndan 9, Kuyucak'tan 6, Nazilli'den 16, Söke'den 12, Sultanhisar'dan 5 ve Yenipazar’dan 4 okul adına Milli Eğitim ilçe müdürleri, bayraklarını ve belgelerini teslim aldı.