Aydın Emniyet Müdürlüğü B Hizmet Binası arkasında duyulan patlama sesi Aydın polisini alarma geçirdi. Patlama sonrası polis ekipleri olay yerine intikal etti. Patlamanın olduğu bölgeden kaçan iki kişiyi takibe alan polis, zanlılardan birisini yakaladı, diğeri kaçtı. Zanlının yakalanmasından sonra patlamanın olduğu bölgede yapılan incelemelerde herhangi bir bulguya rastlanmadı.

Olay, dün gece saat 22.15 sıralarında Aydın İl Emniyet Müdürlüğü B Hizmet Binası yakınında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Emniyet Müdürlüğü binasının arkasında bulunan Orta Mahalle Egemenlik Bulvarı üzerinde şiddetli bir patlama duyan polis ekipleri, alarma geçti. İlk başta bomba patlaması olduğu sanılan gürültünün geldiği noktaya çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

Olay yerine ilk gelen ekipler, kendilerini görünce kaçmaya çalışan 2 şüpheliyi kovalamaya başladı. Yaşanan kovalamaca sonucu daha önceden hırsızlıktan sabıkası olduğu tespit edilen Ö. Ç. isimli şüpheli gözaltına alındı. Bir süre yaşanan kavalamacada hırsızlıktan sabıkasının olduğu ifade edilen diğer şahıs O. Ş. ise park halindeki bir araçla olay yerinden kaçarak izini kaybettirdi.

Polis ekipleri, patlamanın olduğu Egemenlik Bulvarı’nı trafiğe kapattı. Olay Yeri İnceleme ve bomba imha uzmanlarının bölgede yaptığı incelemelerde herhangi bir patlayıcı izine rastlanamadı. Olay yerine getirilen Ö. Ç.’ye tatbikat yaptıran polis ekipleri, çevre bina ve sokaklarda delil aradı. Ö. Ç., daha sonra sorgulanmak üzere karakola götürüldü. Efeler kent merkezi ve kamu binalarının çevresinde güvenlik önlemlerini artıran güvenlik güçleri, uygulama noktalarında şüpheli araç ve şahıslar üzerine çalışma yaptı.