Türkiye’de okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 900 bin öğretmen yarıyıl tatiline girdi. Aydınlı öğrenciler de karne heyecanı yaşadı. İldeki 781 okulda, 12 bin 750 öğretmen ve 176 bin 479 öğrenci yarıyıl tatiline girdi. Eğitim yılının ikinci yarısı, 9 Şubat 2015 Pazartesi başlayacak ve 12 Haziran Cuma tamamlanacak. Aydın’da öğrencilere karneleri, Vali Erol Ayyıldız’ın da katıldığı bir törenle verildi.

Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, yaptığı açıklamada öğrencilere yarıyıl tatilini dinlenmenin yanında kitap okuyarak, eksikliklerini giderek, kültür, sanat ve spor faaliyetleriyle değerlendirmeleri tavsiyesinde bulundu. Güzelhisar İlkokulu’nda düzenlenen törende karneleri veren Vali Ayyıldız da öğrencilerin heyecanını da paylaştı. Engelli öğrencilerin de karne heyecanı yaşadığı okulda öğrenciler, işaret diliyle İstiklâl Marşı’na eşlik etti. İşaret dili öğrenen bir öğrenci de konuşmacıların sözlerini davetlilere aktardı.

Karne alan öğrencilerin heyecanını büyükler olarak paylaştıklarını belirten Efeler Kaymakamı İzzettin Sevgili, “Efeler ilçemiz, eğitim ve öğretimde herkesin gıpta ettiği bir seviyede. Elbirliğiyle eğitimdeki bu başarı çıtasını en yukarıya çıkarmak için çalışıyoruz. Efeler ilçesinde, 142 okulda 50 bin 709 öğrencimiz karne sevinci yaşadı. Biz de çocuklarımızın sevincini paylaştık. Geleceğimiz olan çocuklarımızın başarısı için birlikte çalışıyoruz.” dedi. Okul bahçesinde düzenlenen törenin ardından protokol üyeleri, sınıflarda öğrencilerin karnelerini verdi. Sınıfları gezen ve öğrencilere karnelerini veren Vali Ayyıldız, işaret diliyle de selamladı. İl Milli Eğitim Müdürü Töre ise, “Engelli ve işitme engelliler için özel sınıflar oluşturuldu. Burada öğrencilerimiz eğitim aldılar. Başarılı ve huzurlu bir eğitim dönemi geçirdik. Bunun için eğitim camiamıza teşekkür ederim. Aydın’da 760 okulda 12 bin 750 öğretmenle 125 bin 947 temel eğitim ve 50 bin 532 ortaöğretim olmak üzere 176 bin 479 öğrencimiz karne aldı. Başarının elde edilmesi öğrencinin zihin gücü yeteneği, anne ve babanın beklenti ve tutumları ile yakından ilgilidir. Be nedenle çocukların eğitim ve öğretimde anne babanın rolü çok büyüktür. Veliler çocuklarını yakından takip etmeli, öğretmenleriyle sürekli irtibat halinde olmalıdır.” dedi. Pervin Töre, il genelinde 19 bin 241 öğrencinin taşımalı eğitim yaptığını sözlerine ekledi.