Efeler Belediyesi tarafından düzenlenen 'Memleketten Geldik' adlı yöresel etkinlikte Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde yetişen ürünler satışa sunuldu.

Aydın Efeler Belediyesi tarafından 9-20 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan 'Memleketten Geldik' yöresel etkinliği başladı. Efeler Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapılan etkinliğin açılışında son günlerde terör saldırı sonucu şehit düşen polis ve askerler için Kur’an-ı Kerim okundu ve dualar edildi. Polis ve askerlerin şehit olmasından dolayı çok üzüntülü olduklarını belirten Efeler Belediye Başkanı Mehmet Mesut Özakcan, “Şehit düşen askerlerimize ve polislerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Son günlerde ülkemizde yaşanan ve herkesin yüreğini yakan terör olaylarından dolayı şehit düşen tüm askerlerimize polislerimize Allah’tan rahmet, ailelerini ve Türkiye’ye baş sağlığı diliyorum. Ülkemiz dünyanın en güzel coğrafyasında. Biz tüm ulusça zenginliklerimizi farklılıklarımızı paylaştığımız ölçüde huzurlu mutlu barış içerisinde yaşayan bir Türkiye oluşturabiliriz. Bütün arzumuz, dileğimiz ve isteğimiz bu. Tüm ulusumuzun başı sağolsun.” dedi.

Etkinlikte Trabzon, Gümüşhane, Gaziantep, Sivas, Balıkesir, Tokat, Kahramanmaraş, Rize, Kayseri ve Adana’dan gelen yöresel giyim ve gıda ürünleri satışa sunuldu. Aydınlıların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte Başkan Özakcan eşi Gülay Özakcan ile birlikte stantları gezerek esnaftan alışveriş yaptı. Düzenledikleri etkinlikle ilçede yaşayan vatandaşlara yöresel ürünleri tanıma fırsatı sağladıklarını belirten Başkan Özakcan, “Ülkemizin değişik yörelerinin kültürlerini, damak tadını 'Memleketten Geldik' etkinliği ile Aydınlı hemşehrilerimizi buluşturmak istedik. Bu etkinliğimize katılım sağlayan misafirlerimiz var. Güzel yurdumuzun eşi benzeri olmayan lezzetlerini ilçe halkımızla buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bütün hemşehrilerimizi etkinliğimize davet ediyorum.” dedi.

Yöresel ürünlerin yer aldığı Atatürk Manolya Parkı'nda açılan stantlar dışında ayrıca Efeler Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri de stant açarak Aydın'ın yöresel lezzetlerinden yaptıkları yiyecekler ikram etti.