Aydın'ın Efeler ilçesi Osman Yozgatlı Mahallesi’nde Özel Harekat polisleri ve Çevik Kuvvet eşliğinde Arin Mirxan Gençlik Kültür ve Sanat Merkezi’ne operasyon düzenlendi. Arama yapan polisin burada bulunanlardan bazılarını gözaltına aldığı öğrenildi. Olay yerine toplanan kalabalık, polise taşla saldırdı. Gözaltına alınanları taşıyan polis aracını da taşlayan kalabalığa polis TOMA, plastik mermi ve biber gazıyla müdahale etti.

Olay, akşam Efeler ilçesi Osman Yozgatlı Mahallesi Hakkı Bey Caddesi’nde bulunan ve Kobani’de ölen Arin Mirxan'ın adının verildiği Gençlik Kültür ve Sanat Merkezi’ne polis operasyon düzenledi. Özel Harekat polisi ve Çevik Kuvvetin de destek verdiği operasyonda binada arama yapıldı, sayısı ve isimleri verilmeyen bazı kişiler gözaltına alındı. Bu esnada toplanan kalabalık slogan atarak polise tepki gösterdi. Gözaltına alınanlar, polis aracıyla götürülürken, kalabalık grup polise ve araçlara taş attı. Polis, burada kalabalığa biber gazıyla müdahale etti. Polis ekipleri, taşlı saldırı nedeniyle yavaş yavaş TOMA’nın yanında mahalleden ayrıldı.

Mahalleden çıkan polis ekipleri, Osman Yozgatlı Kavşağı’nda toplandı. Bir süre burada bekleyen polise yine taş atılınca daha da geri çekildi. Meydanda ateş yakan kalabalık, biber gazıyla dağıtıldı. Polisin, olaylar sırasında bir kişiyi yakalayarak gözaltına alma girişimi de olay yerindekilerin tepkisi ve yaşanan kargaşa sebebiyle bırakıldı.

Herhangi bir yaralanmanın yaşanmadığı olaylar sonrası polis, geniş güvenlik önlemlerini sürdürüyor. Yetkililer herhangi bir açıklama yapmadı. Derneğe adı verilen Arin Mirxan'ın YPG'li olduğu ve Ekim 20014 yılında Kobani'de öldüğü öğrenildi.