Aydın İl Müftülüğü tarafından il genelindeki tüm camilerde her yıl düzenlenen 'Yaz Dönemi Kur’an Kursları' merkez Yavuz Sultan Selim Camii’nde yapılan törenle başlatıldı. Okulların tatil olmasıyla birlikte yaz aylarını öğrencilerin en iyi şekilde değerlendirmesi, dini bilgiler ve Kuran-ı Kerim-i en iyi şekilde öğrenmeleri amacıyla il genelinde bütün ilçe, köy ve il merkezinde 1.500 öğretici öğrencilere eğitim verecek.

İl genelinde bütün ilçelerde ve il merkezinde yaz Kur'an kurslarına ilkokul, ortaokul ve liseye giden öğrencilerin katılabileceğini belirten Aydın Müftüsü Ömer Kocaoğul, “Yaz Kur'an kurslarımıza büyük önem veriyoruz. 2011 yılında yaz Kur'an kurslarında 11 bin öğrencimiz vardı. Geçen yıl il merkezi ve ilçeler de dahil olmak üzere 45 bin öğrencimiz vardı. Bu sene hedefimiz 50 bin ve 55 bine ulaşmak. Her geçen gün yaz Kur'an kurslarımızın önemini daha iyi anlıyoruz. Bu bakımdan öğrenci sayımız gün geçtikçe artıyor. Bunun yanında görevlilerimizi yaz Kur'an kursu için seminerlere tabi tutuyoruz. Cami görevlilerimizi Kur'an kursu öğreticilerimizi kurslar başlamadan önce 1 haftalık seminere tabi tutuyoruz. Yeni gelişmeleri, eğitim öğretim metotlarını cami görevlilerimize, Kur'an kursu öğreticilerimize aktarıyoruz. Bu seminerler de çok etkili oluyor. Böylelikle biz personel olarak daha önce hazırlığımızı yapıyoruz. Bizim Aydın genelinde 1.300 civarında cami görevlimiz var. Bu 1.300 cami görevlimiz ve ayrıca 200 dışarıdan fahri öğretici almak suretiyle 1.500 öğreticiyle şu anda bütün öğrencilerimizle bütün mahallelerimizde ve il merkezinde bu kursları yürüteceğiz. İnşallah hayırlı olacak.” dedi.

Açılış törenine Aydın Müftüsü Ömer Kocaoğul, Efeler İlçe Müftüsü Salih Akcan, Yavuz Sultan Selim Cami İmamı Bünyamin Aşçı, camide görev yapan din görevlileri, aileler ve 2 aylık kurs programına katılmak için başvuru yapan öğrenciler katıldı.