Birleşik Metal İş Sendikası'na üye işçilerin başlattığı grev, Bakanlar Kurulu kararıyla 60 gün süreyle ertelendi. Karara tepki gösteren bir grup aydın, Küçükköy'deki fabrikaya gelerek işçilere destek verdi. İşçiler de kararı antidemokratik bulduklarını belirterek greve devam kararı aldı.

Grevdeki metal işçileriyle dayanışma için 200’e yakın aydın, imza kampanyası düzenledi. Kampanyaya katılan birçok kişi, işçilere destek vermek için Gaziosmanpaşa Küçükköy’de bulunan Ejot Tezmak Fabrikası önüne geldi. İşçilerde, ‘Grev yoksa üretimde yok. Grev hakkımız söke söke alırız, İşçilerin birliği sermayeyi yenecek' şeklinde sloganlar attı.

Aydınlardan adına basın açıklaması yapan Doç. Dr. Aslı Kayhan, "Bu karar haksızlıktır. Bu karar gayri meşrudur. Bu karar anayasa ve Türkiye'nin taraf olduğu uluslararası sözleşmelere açıkça aykırıdır. AKP hükümeti daha öncede Şişecam grevini yasaklamıştı. Bu tür uygulamaları sergilemiş bir hükümetin 15 bin işçiyi kapsayan ve son derece büyük bir katılım ve kararlılıkla başlamış olan metal grevini yasaklaması şaşırtıcı değildir.” dedi.

Haklının ve galip gelecek olanların yanında olduğunu aktaran Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İzzettin Önder ise, "Şu anda esas tarafın yanındayız. Ve üstün gelecek tarafın yanındayız. Üretimi ve insanlığı yapan emek sınıfıdır. Ben bu metal işçisinin yanında olmaktan gurur duyuyorum. Çünkü insanlığın yanındayım. Çünkü sömürünün ve faşistlerin yanında değilim." diye konuştu.

İşçiler adına bir konuşma yapan Yılmaz Bayram da, “Bu İstanbul 2 nolu şubede iki tane iş yerinde bu grev devam ediyor. Parlamento'da bir kaç bakanın, bir avuç milletvekilinin bu grevin ertelendiğini ifade etmesi bizim açımızdan sınıfsal olarak hiç bir şey ifade etmiyor. Sendikanın bütün üyeleri ile grev çadırında sabahladık.Yani dün söylediklerimiz ile bugünde sermayeye cevap vermek istiyoruz.” açıklamasını yaptı.