Aydın'daki esnaf odaları başkanları, biraraya gelerek terörü kınadı. Aydın Esnaf Odaları Birliği (AYESOB)'nde toplanan başkanlar adına açıklama yapan AYESOB Başkanı Selahittin Çetindoğan, “Biz de demokratik bir biçimde mücadelemizi vereceğiz. Elbette günü geldiğinde vuracağız, kıracağız ama hayır, biz oraya gitmeyeceğiz. Oraya kadar gitmeyeceğiz. Yine söylüyorum, ülkemiz hiç iyiye gitmiyor. Ben istiyorum ki doğudaki kardeşim de terörü lanetlesin, batıdaki kardeşim de terörü lanetlesin, kuzeydeki de, güneydeki de lanetlesin. Terörü bir kısım alkışlarsa, bir kısım lanetlerse bu işte bir yere varamayız. Terörü hep beraber lanetleyeceğiz ama öyle gruplar var ki şu anda terörü göklere çıkarıyorlar. Bana göre çok yazık. Bu ülke, çok büyük bir ülke. Hepimize yetecek kadar ekmeğimiz, suyumuz var. Bu ülke çok badireler atlattı, bunu da atlatacak. ama ne yazık ki dış güçlerin oyunuyla bu durumdayız. Biz şu anda batıda bazı şeyleri göremiyoruz ama inanın Güneydoğu çok berbat bir durumda. Bir savaş halinde. Farkında değiliz hiç. Bakıyorum ve çok da üzülüyorum.” dedi.

Aydın’da 50 bin esnaf üyesi olan AYESOB, terörü ve teröre destek verenleri kınayan bir açıklama yaptı. Oda başkanlarının da katıldığı açıklamada konuşan Başkan Çetindoğan, birlik mesajı verdi: "Terör sadece doğuda olmuyor, yavaş yavaş batı illerimize de girmeye başladı. İki gündür teröre lanet yürüyüşleri yapılıyor, bu arada çerçeveler indiriliyor, camlar kırılıyor. Burada çeken, yine biz küçük esnaf oluyoruz. Bu işe kesinlikle sessiz kalınmaması gerekiyor. AYESOB’a bağlı 50 bin üyem adına, başta Dağlıca olmak üzere ülkemizde yaşanan ve milleti derinden sarsan, eli kanlı terör örgütünün saldırılarını şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyoruz. Terör, kan ve şiddetten beslenen bir insanlık suçudur. Terörü, teröre destek verenleri, terörün arkasındaki iç ve dış güçleri nefretle kınıyorum. Bu alçak terör örgütlerine karşı bugüne kadar olduğu gibi bu günden sonra da birlikte mücadele vermeye devam edeceğimizin bilinmesini istiyoruz. Gün, 'Bir insanın ölümü, bütün insanlığın ölümüdür' anlayışına sahip olanların teröre karşı topyekûn, el ele, omuz omuza olma gündür. Gün, dünyada ve bölgemizde yükselen bu yolda emin adımlarla ilerleyen, güçlü ve lider Türkiye’ye destek verme günüdür. Gün doğusu, batısı, kuzeyi ve güneyiyle birleşme günüdür. Şunu bilelim ki yaralarımızı ayrışarak değil, bütünleşerek sarabiliriz. Acılarımızı kavga ederek değil, kardeşlik içinde kalarak paylaşabiliriz. Acının dili, dini ve ırkı yoktur. Ağıtlar hangi dilde yakılırsa yakılsın, hepsi can acıtıcı ve yürek yakıcıdır. Her gün gelen şehit haberleriyle ocaklara düşen ateş, bütün yürekleri dağlamakta ve bıçak kemiğe dayanmaktadır. Biz AYSEOB ve sivil toplum kuruluşları olarak, bölge halkı incitilmeden terörün kökü kazınana kadar verilecek sosyal, siyasal ve askerî mücadelenin yanındayız. PKK ve diğer terör örgütlerini barışa, ateşkese değil, doğrudan doğruya silah bırakmaya, ülkemizi terketmeye veya teslim olarak haklarında verilecek kararı beklemeye çağırıyoruz.”

Basın açıklamasına AYESOB Yönetim Kurulu ve esnaf odaları başkanları katıldı. Ayrıca şehitler için Kur'ân okundu, dualar edildi. Aydın Marangozlar Odası Başkanı Süleyman Algün ise Türk bayraklı tişört giydi.