Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Adnan Menderes Üniversitesi’nin (ADÜ) imzaladığı protokol kapsamında, lise son sınıf öğrencilerine üniversitenin bölümleri tanıtıldı. “Adım Adım Aniversiteye" isimli projeyle 49 okulun 11. sınıflarında eğitim gören ve üniversiteye hazırlanan bin öğrenciye, üniversiteyi yakından tanımak ve tercih yaparken meslek seçimi konusunda doğru karar vermek amacıyla ADÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde bir program düzenlendi.

Meslek seçimi yaparken özellikle sevdikleri ve başarılı olacaklarını düşündükleri alanları tercih etmeleri gerektiğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Türkiye’de bir ilke imza atarak 11. sınıf öğrencilerine üniversite kapılarını şimdiden açtıklarını söyledi. Töre, “Hayat boyu öğrenmeyi kendisine ilke edinen bir öğrenci profili istiyoruz. Öğrencilerimizin yaşam boyu mutlu bireyler olabilmeleri için sevdikleri mesleği icra etmeleri gerekir. ‘Adım Adım Üniversiteye’ projemizle öğrencilerin hayalini kurdukları meslekleri tanımalarını ve buna göre meslek seçimi yapmalarını sağlayacağız.” diye konuştu.

Kendini örnek gösteren ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan ise 43 bin öğrenci ve 3 bin yakın akademisyenle 46 bin kişilik bir ailenin yöneticisi olmaktan gurur duyduğunu söyledi. Kendisinin de zor şartlarda okuduğunu dile getiren Bircan, “Annesi ve babası hiç okumamış, sekiz çocuklu bir ailenin bir evladıyım. İstenirse neler başarılabileceğini göstermesi açısından benim hayatımın önemli olduğunu düşünüyorum. Ben çok çalışarak bugünlere geldim. Sizler de çok çalışarak iyi yerlere gelebilirsiniz. Her şeyden önce çok okuyun. ADÜ olarak 12 fakülte, 18 meslek yüksekokulu ve diğer birimleri öğrencilere tanıtarak, onların doğru mesleği seçmelerine katkı sağlayacağız.” diye konuştu.

Programa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Vahit Çopur, dekanlar, okul müdürleri ve öğretmenler de katıldı. Öğrencilere yönelik bölüm tanıtma çalışmaları, 15 Mayıs 2015'e kadar devam edecek. Tanıtım programına 49 okuldan 891 öğrenci, 49 okul müdürü ve 61 öğretmen katılıyor.