Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aymelek Derneği ve öğrencilerin hazırladığı, "Yaşlılara Hürmet ve Vefa" projesi için işbirliği protokolü imzaladı. Protokolle Yaşlılara Saygı Haftası'nda 10 akülü araç ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak, yaşlı insanlar evlerinde ve huzurevleri ile yaşlı bakım merkezlerinde ziyaret edilecek.

Aydın Valiliği'nde 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası dolayısıyla düzenlenen protokol imza törenine Vali Erol Ayyıldız, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Şube Müdürü Vahit Çopur, Aymelek Derneği Başkanı Yurdagül Altınbaş ve Aydın İl Öğrenci Meclisi Başkanı Elif Tuğba Değerli katıldı. Törende konuşan Vali Ayyıldız, protokolün hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Yaşlılara Saygı Haftası olmasının protokole ayrı bir anlam kattığını vurgulayan Ayyıldız, "Protokolle amaçlanan, gelecek kuşakları yardımlaşma ve dayanışma konusunda bilinçlendirmek, toplumda yaşlı ve mağdur insanlara karşı farkındalık oluşturmak, yaşlı bireylerin toplumla bütünleşmesi, daha aktif olması ve yaşama bağlı kalmalarını sağlamaktır. Aynı zamanda, 'Yaşlılar başımızın tacı' kültüründen hareketle yaşlılarımızın aile ve toplumda değerini ve saygınlığını gençlerimize yaşatarak hatırlatmak, gençlerimizde bir anlamda, 'Siz de yarın yaşlı olacaksınız' empatisini uyandırmaktır. Ayrıca gençlerimizin, hayatın bütün merhalelerini yaşamış büyüklerimizin bilgi, birikim ve tecrübelerinden faydalanmasını sağlamaktır. Gençlerin okuyacağı binlerce kitapla bir yaşlı ile oturup sohbet etmenin birbirine eşit olduğunu vurgulamaktır. Bu bağlamda imzaladığımız protokolün hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Rabbim inşallah istediğimiz verimi elde etmeyi nasip etsin" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Töre ise, "Öğrenci başkanımızın oluşturduğu projeyle çocuklarımız, örnek teşkil edip saygı ve vefa duygusunu akranlarına aktaracaklar. Bunun yanısıra meslek liselerimizde okuyan tüm öğrencilerimiz, huzurevlerini ziyaret ederek yaşlıların öz bakımlarını sağladılar ve tüm öğrencilerimiz de Aydın il genelinde, mahallesinde bulunan yaşlıları ve ilçesinde bulunan huzurevlerini ziyaret edecekler, yaşlılara olan vefa duygularını dile getirecekler, ellerini öpüp hayır dualarını alacaklar. Yaşlılarımızın hayır duasının, insanların yaşamında çok önem arz ettiğini de çocuklarımıza yaşatarak öğretmek istedik." dedi.