Çukurova Belediyesi’nin bir etkinliğine katılmak için Adana’ya gelen Aydınlık gazetesinin yazarı Mehmet Faraç, sabah kaldığı otelde gözaltına alındı. Otel odasına saat 05.00'te gelen polis ekipleri, Mehmet Faraç’ı hakkında yakalama kararı bulunduğu gerekçesiyle gözaltına aldıklarını bildirdi.

Mehmet Faraç, gazeteci Ümit Zileli ile birlikte, Çukurova Belediyesi'nin 'Her Ayın 19’unda Saat 19’da paneline katılmak için Adana’ya gelmişti. Faraç’ın gözaltına alınmasına Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Twitter hesabından tepki gösterdi. Çetin, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Her ayın 19'unda saat 19'da panelimiz için Adana'ya gelen gazeteci Mehmet Faraç'ın sabahın 5'inde gözaltına alınmasını şiddetle kınıyorum. Mehmet Faraç'ı yazdığı bir yazı nedeniyle sabahın köründe ve Adana'da gözaltına alan zihniyeti anlamakta güçlük çekiyorum.” ifadelerini kullandı.

Faraç'ın geçen yıl yayınlanan ‘AKP'nin arka bahçesi ve falaka zihniyeti’ başlıklı yazısında Mersin'deki Hoca Ahmet Yesevi İmam Hatip Okulu'nda yaşandığını iddia ettiği bir olayı anlattığı, okul müdürünün şikayeti üzerine hakkında açılan soruşturma dolayısıyla gözaltı kararının uygulandığı öğrenildi.