Manavgat Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği(TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan, nisan ayındaki Avrupalı turist ayı durgunluğunu mayıs ayında atlatacaklarına inandığını söyledi.
Başta Almanlar olmak üzere Avrupalı turist rezervasyonlarında geçen yıla göre nisan ayına göre düşüşün olduğunu belirten Aydoğan, bu durgunluğu mayıs ve haziran ayında açacaklarına inandıklarını kaydetti.
Bölgede turizm şekillenmesini önemli ölçüde Almanları yaptığının altını çizen Aydoğan, Manavgat'a gelen turistlerin yüzde 55'ni Almanların oluşturduğunun altını çizdi.
Almanların dünyada en fazla tatil yapan millet olduğunu vurgulayan Aydoğan, genelde Almanların turizm planlamasını bir yıl öncesinde yaptığını ifade etti.
Geçen yıl bölgeye gelen Alman turistlerde değişik nedenlerden ötürü yüzde 15'lik azalmanın olduğunu vurgulayan Aydoğan, "Nisan ayında geçen yıla göre başta Almanlar olmak üzere Avrupalı turistlerde kısmi bir durgunluk var. Bu durgunluğu mayıs ayında aşacağımıza inanıyorum. Avrupalı turistlerin önümüzdeki günlerde kutlayacağı Paskalya Bayramı bu durgunluğu aşmamızda etkili olacaktır. Bu sene nisan ayı geçen yıla göre durgun. Nisan ayı rezervasyonları geçen yıl nisan ayında beklediğimiz gibi olmadı." diye konuştu.
Aydoğan, Rus turizmi için bir söz söylemenin erken olacağını söyledi. Rus turist şekillenmesinin genelde mayıs ayında olduğunu belirten Aydoğan, bölgede Almanlardan sonra ikinci sırada tatil yapan milletin Ruslar olduğunu ifade etti.