CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Savcı Selim Kiraz'ın öldürülmesinin ardından bu olay bahane edilerek büyük baskılar uygulandığını savundu.

Aygün, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) bir basın toplantısı düzenledi. "Savcı Kiraz'a saldırı bahane edilerek, hak arayan, düşüncesini ifade eden bütün kesimlere dönük soruşturma, kovuşturma ve tutuklama furyası başlatıldı." diyen Aygün, Savcı Kiraz'a dönük eylemin, saldırının, hiçbir şekilde araştırma konusu olmadığını öne sürdü. Aygün, "Otopsi raporlarını öğrenemedik. Kimin kurşunlarıyla öldüğünü öğrenemedik." dedi.

Bu olay bahane edilerek güvenlik güçleri ve mahkemeler tarafından çok yoğun baskı uygulandığını; dernekler, sendikalar, hak arayan, düşüncesini ifade eden bütün kesimlere dönük soruşturma, kovuşturma ve tutuklama furyasının başladığını anlatan Aygün, Gezi olayları, Berkin Elvan ve Ali İsmail Korkmaz ile ilgili basın açıklamasına katıldığı gerekçesiyle akademisyen Nuriye Gülmen'in Osmangazi Üniversitesi'nden ilişiğinin kesildiğini, Eskişehir'de gözaltına alınan arkadaşlarına destek için basın açıklamasına katıldığı gerekçesiyle İngilizce öğretmeni Hatice Yüksel'in görevinden uzaklaştırıldığını iddia etti.

Basın toplantısına katılan Nuriye Gülmen ve Hatice Yüksel de yaşadıkları sürece ilişkin açıklamalarda bulundu ve hukuki sürecin devam ettiğini dile getirdiler.