Aydın Efeler ilçesi Güzelhisar Mahallesi Torlak mevkiinde 2 bloğu tamamlanan Aykonut Konut Yapı Kooperatifi’nin 15 yıl önce temeli atılan 3. Blok için yıkım başladı. İnşaat, mahallelinin şikayeti ile kamu güvenliği açısından tehdit oluşturduğu için yıkılıyor. Aydın’da 16 yıldır devam eden Aykonut tamamlandığında 13 blokta bin 400 konut yer alacak.
Aykonut Konut Yapı Kooperatifi ’ne ait aynı alanda 2000 yılında temeli atılan ancak bir türlü devam etmeyen inşaatı yıkma kararı alındı. Plansız ve kayıtsız yapımına başlanan inşaatla ilgili mahalle sakinlerinin baliciler ve uygun olmayan durumlar için şikayette bulunduklarını belirten Aykonut Başkanı Rahmi Çoban, inşaatın maddi bir değerinin olmadığını söyledi.

İnşaata plansız başlanıldığını ve ruhsatı olmadığını belirten Aykonut Başkanı Rahmi Çoban, “Buradaki olay, bu alandaki inşaat ruhsatsız başlanmış. Kamu güvenliğinden dolayı, tinercilerden dolayı emniyetinde bu konuda bir çalışması var. Belediye’nin de var. Buranın zaten ekonomik bir değeri de yok. Toplum sağlığı ve mahallelinin rahatsızlığını bildirmesinden ve bu konuda şikayetler olmasından dolayı yıkılıyor. Buranın güvenlik açısından ve ekonomik de bir değeri olmadığından ortadan kalkması gerekiyor. Burası 200 yılında yapılmaya başlanmış. Buranın ruhsatı yok. Bu şekilde bırakılmış. Bunun ortadan kaldırılması gerekiyordu. Biz de yıkıyoruz.” dedi.

Masraflar için kooperatifin hakkını arayacağız

Temeli atılan ve zemin katı ila 1. kat betonları atılan inşaat için yapılan masraflarla ilgili de kooperatif ve üyelerinin hakkını arayacaklarını belirten Aykonut Başkanı Rahmi Çoban, “Bu yapıyla ilgili yapılan masraflarla ilgili de bu konuda çalışıyoruz. Hukukçularımız da gerekli incelemeyi yapıyor. Buradaki yeni yatırımlarımızı artık yeni bir yatırımcıyla yapacağız. Bununla ilgili değerlendirmeler yapılmaktadır. Yeni çalışmamız için belli bir aşamaya geldik. Ufak tefek pürüzlerimiz var. Önümüzdeki kısa zamanda belediye ile olan pürüzleri de giderdiğimizde burada bir çalışmamız olacak.” dedi.