PAK Eğitim İşçileri Sendikası avukatı Mehmet Kasap, Anayasa Mahkemesi’nin mevcut kararı ile dershanelerin ara vermeden eğitime devam edeceklerini söyledi. Kasap, AYM’nin kararının uygulanmaması halinde devletin yüklü miktarda tazminata mahkum olacağını vurguladı.

PAK Eğitim İşçileri Sendikası, Anayasa Mahkemesi’nin kararı ve bazı basın yayın organlarında yer alan bazı haberler ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Konu ile ilgili PAK Eğitim İşçileri Sendikası avukatı Mehmet Kasap açıklamalarda bulundu. Anayasa Mahkemesi’nin gerekçeli kararına bakıldığında büyük bir kısmını veli ve öğrencilerin eğitim ve öğrenim hakkı teşkil ettiğini belirten Kasap, “Biz sadece konuyu dershaneler açısından ele aldık. Bizim yaklaşımımız 26 bin çalışanımızın çalışma hayatına katkısı, teşebbüs hürriyeti kapsamında konuya yaklaştık. Anayasa Mahkemesi konuyu çok daha ileri taşıyarak ‘veli ve öğrencilerin eğitim hakkı ihlal edilmektedir, bu yasaklanamaz, Anayasa ile güvence altına alınan hakların ihlali anlamına gelecektir’ dedi. Bu saatten itibaren şayet bu karar uygulanmazsa sadece öğretmenlerimizin çalışma hakları noktasında değil, sadece dershanelerin mülkiyet haklarının ihlal edilmesi noktasında değil veli ve öğrenciler adına on binlerce dava, milyonlarca başvuruyu il milli eğitim müdürlüklerine yapacağız. Bu karar uygulanmadığı taktirde adil yargılanma hakkının ihlal edildiğini, mahkeme kararının uygulanmadığı gerekçesi ile tüm veliler, öğrenciler ve öğretmenler ile gerek ulusal gerekse uluslararası müracaatlarımızı vakit kaybetmeden yapacağız.” dedi.

Bazı basın yayın organlarında yer alan haberlere de değinen Kasap, “AYM kararından sonra ‘bir boşluk oluştuğu ve kanun çıkarılmasına gerek vardır’ deniliyor. Bu tamamen kamuoyunu yanıltmaya yönelik, tamamen kamuoyunu kandırmaya yönelik bir tezvirattır.” ifadesini kullandı.

Kasap açıklamasına şöyle devam etti: “Mahkeme kararının uygulanmamasından dolayı devletimiz yüklü miktarda tazminat ödemek zorunda kalacak. Bizim istirhamımız ‘Milli Eğitim Bakanlığı bir karar alsın, dershaneler serbesttir’ diye bir lütufta bulunsun değildir. Şu anki mevcut AYM kararı ile dershaneler ara vermeden eğitimlerine devam edecekler.”