Karaman İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Ayrancı’da KOP destekli ilk ahırın temelini attı. Karaman İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:
''Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızca uygulamaya konulan Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Konya Ovası ve Doğu Karadeniz projeleri kapsamındaki illerde, mevcut damızlık sığır ve damızlık koyun işletmelerinin inşaat ve damızlık erkek materyal temininin desteklenmesine ilişkin proje çerçevesinde, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık işletmelerine yeni ahır ve ağıl yapımına ve aynı zamanda ahır ve ağılların tadilat işlerine yüzde 50 hibe desteği ile küçükbaş hayvancılık işletmelerine damızlık koç ve teke alımına yüzde 80 hibe desteği verilmektedir. Proje çerçevesinde Ayrancı İlçesi Kavuklar Köyünde Bayram Çelik adlı üreticimize ait 40 başlık yarı açık ahır inşaatının temeli atıldı. Ahır inşaatının tamamlanmasından sonra ilgili üretici adına toplam inşaat bedelinin yüzde 50'si olan 111 bin 543 TL hibe desteği ödemesi Bakanlığımızca karşılanacaktır."

Ayrancı ilçesi Kavuklar köyünde yapımı devam eden 40 başlık ahır inşaatında incelemelerin yapıldığı ifade edilen açıklama şöyle tamamlandı:
" İl Müdür Yardımcımız Baran Yavuz Yürekli, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Ali Kuncu, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü İbrahim Erkol ve teknik elemanlardan oluşan heyetçe Ayrancı ilçesi Kavuklar köyündeki 40 başlık ahır inşaatında incelemelerde bulundu. KOP projesi kapsamında 2015 yılında ilimizde 10 adet ahır ve ağıl inşaatının desteklenmesi Bakanlığımızca uygun görülmüş olup, toplamda 205 büyükbaş ve 400 küçükbaş hayvan barınağı için inşaatların tamamlanmasından sonra yüzde 50 hibe desteği olarak 1.056.543 TL ödeme yapılacaktır. Aynı proje kapsamında 2014 ve 2015 yıllarında 107 üreticiye toplam bedeli 936.880 TL olan 650 koç ve teke için yüzde 80 hibe karşılığı 749.504 TL destekleme ödemesi yapılmıştır. 2015 yılında ise şu ana kadar 252 üreticinin başvuruda bulunduğu 1.722 baş koç ve tekenin hibe destekleme çalışmaları devam etmektedir. Bu hibeler ile yapılan ve yapımı devam eden ahır ve ağıllar İlimiz hayvancılığına önemli katkılar sağlayacak, damızlık ve koç ve tekeler ile de işletmelerimizin verimlilik ve kalitesi yükseltilmiş olacaktır.''