Diyarbakır’da silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran için Elazığ’da gıyabi cenaze namazı kılındı. Öğretmen evi önünde toplanan grup kılınan gıyabi cenaze namazının ardından yapılan basın açıklaması ile Aytaç Baran’ın öldürülmesine tepki gösterdi.

Öğretmen evi önünde toplanan grup adına konuşma yapan Yeni İhya Der gönüllüsü Hasan Şahin, "Kobani bahanesiyle sokaklara dökülüp IŞİD bahanesiyle yapılan bu vahşice katliamların bir uzantısı Salı günü gerçekleştirildi. Özellikle son 2 yıl içerisinde İslami sivil toplum kuruluşlarına yönelik saldırılarda 17 kişi öldürüldü.” dedi.

Şahin açıklamasında, ”Bizimle birlikte yaşamayı öğrenecekler. Sakallısıyla, cübbelisiyle, ezanıyla ve namazıyla birlikte yaşamayı öğrenecekler. Yaşamayı öğrenmezler ise biz onlara öğreteceğiz inşallah. İmralı, Kandil ve Ankara üçgeninde ne dönerse dönsün, ne hesaplar yapılırsa yapılsın ama Müslüman Kürt halkı ve İslami camialar üzerinden hiç kimse yanlış hesap yapmasın. Yanlış hesap Bağdat’tan değil Diyarbakır’dan, Batman’dan, Van’dan, Muş’tan geri döner.” ifadelerini kullandı.

Toplanan kalabalık yapılan açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.