Gazeteci Yazarlar Vakfı Başkan Yardımcısı ve Bugün TV yorumcularından Erkam Tufan Aytav, Türkiye’de ayrışmanın hakim olduğunu ve bunun bir an önce sonlandırılması gerektiğini söyledi. Aytav, “Aile bireyleri birbirleriyle kutuplaşma içerisine girmiş durumdalar. Ülke olarak, birlik beraberliğimizin ve hoşgörü ikliminin tekrar hakim olmasını istiyoruz. Ben bu meclisin bunu başarabileceğine inanıyorum. Ancak bunun temini için herkes üzerine düşen görevi yapmalıdır.” dedi.

Ticaret köprüleri kurarken gönül köprüleri de oluşturmayı amaçlayan Eskişehir Girişimci ve Sanayici İşadamları (EGSİAD) üyesi iş adamları, Ramazan ayının maneviyatını ve bereketini paylaşmak için geleneksel iftar programında bir araya geldi.

EGSİAD’ın geleneksel iftar programı yoğun katılımla Divan Otel’de gerçekleştirildi. İftar Programına, CHP Eskişehir Milletvekilleri Gaye Usluer, Utku Çakırözer, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Adar, Odunpazarı Belediye Başkan Vekili Bekir Sıtkı Saraç, Eski Devlet Bakanı İbrahim Yaşar Dedelek, Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Orhan Soydaş, Türk Ocağı Eskişehir Şube Başkanı Nedim Ünal, Eskişehir Ticaret Odası, Eskişehir Sanayi Odası, Eskişehir Borsası temsilcileri, Hacı Bektaşi Veli Derneği, STK temsilcileri, EGSİAD üyesi iş adamları ve davetliler katıldı.

EGSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sami Türk, geleneksel hale gelen iftar davetlerinin Eskişehir’deki İş Adamları, Siyasiler ve STK üyelerini bir araya getirmeye devam ettiğini söyledi. Türk, “İşadamlarımızın ticaretle uğraşmanın yanı sıra böyle hayır işlerine de önem vermeleri gerekir.” dedi. Ramazan ayının birlik ve beraberlik ayı olduğunun altını çizen Türk, “Ramazan ayının bu günlerde en çok ihtiyaç duyduğumuz birlik ve beraberliğimizi tekrar sağlamamıza vesile olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Programın onur konuğu Gazeteci Yazarlar Vakfı Başkan Yardımcısı ve Bugün Tv yorumcularından Erkam Tufan Aytav ise konuşmasında, Türkiye’de ayrışmanın hakim olduğuna dikkat çekti. Ülkede yeniden birlikteliğin ve hoşgörünün sağlanması gerektiğini vurguladı. “Çocuklar, babalar, eşler, arkadaşlar birbirleriyle kutuplaşma içerisine girmiş durumdalar.” diyen Aytav, yeni meclis’in bu konunun üstesinden geleceğine inandığını kaydetti. Aytav, “Bu tür ayrışmaların artık son bulması gerekiyor. Ülke olarak, birlik beraberliğimizin ve hoşgörü ikliminin tekrar hakim olmasını istiyoruz. Ben bu meclisin bunu başarabileceğine inanıyorum. Ancak bunun temini için herkes üzerine düşen görevi yapmalıdır.” ifadesini kullandı.

Program sonunda EGSİAD Başkanı Türk, Aytav’a katılımlarından dolayı plaket takdiminde bulundu.