Aytekin Gezici hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Adalet eski Bakanı Bekir Bozdağ’a Twitter üzerinden hakaret ettiği gerekçesi ile açılan davanın ilk duruşması yapıldı. Gezici, Twitter’da yazdığı ifadeler ile hakaret kastı olmadığını belirterek, beraatini istedi.

Ankara 29. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Gezici’nin yanı sıra avukatı Yusuf Özer ile Erdoğan, Davutoğlu, Arınç ve Bozdağ’ın avukatları katıldı. Duruşma başında Gezici’nin avukatı Yusuf Özer, yetkisizlik talebinde bulunarak davanın Adana’da görülmesini talep etti. Sırf iddianamede geçen mağdurlarının Ankara’da olduğu için davanın Ankara’da görüldüğünü belirten Özer, yetkisizlik verilerek dosyanın tweetlerin atıldığı yer olan Adana’ya gönderilmesini talep etti. Mahkeme Özer’in talebini kabul etmedi.

Savunmasının bu davanın sıradan bir dava olmadığını kaydeden Gezici, geçmiş yıllarda gazetecilik yaptığını sosyal medyadan Türkiye ve dünya gündemini yakından takip ettiğini ifade etti. Hakaretin ne olduğunu bildiğini vurgulayan Gezici, yazdığı ifadeleri hakaret amaçlı değil kınama ve eleştiri amaçlı yazdığını dile getirdi.

Gezici, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile ilgili yazdığı ifadeyi, Davutoğlu’nu 'sempatik' bulduğu için yazdığını söyledi. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı, Gezici’ye 'madem seviyorsun niye şikâyetçiler?' sorusunu yönetti. Gezici, soruya 'ben de anlamıyorum.' diye cevap verdi.

Gezici’nin avukatı Yusuf Özer, Cumhurbaşkanı’na hakaretten işlem yapılması için Adalet Bakanlığı’ndan izin alınması gerektiğini ama bu iznin işlemlerinin en sonunda alındığını kaydetti. Gezici’nin evinde yapılan aramanın o dönemde daha yasalaşmayan ‘makul şüphe’ kararı ile yapıldığını vurgulan Özer, kullanılan ifadeler nedeni ile iddianamenin tarafsız olarak hazırlanmadığını belirtti.

Sanık müdafine esas hakkında savunması için süre veren Mahkeme, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.