Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı Hakan Ülken ve beraberindeki heyet, Yunanistan İzmir Başkonsolosu Thedore Tsakiris’i makamında ziyaret etti. Aydın Ticaret Odası üyelerine yönelik vize kolaylıklarının gündeme geldiği ziyarette, Aydın Ticaret Odası’na kayıtlı iş adamlarına vize işlemleri için özel bir gişe oluşturup onları hiç bekletmeden işlemlerini tamamlanması yönünde yardımcı olunacağı belirtildi.

Aydınlı iş adamlarının bugüne kadar vize kolaylığı konusunda Aydın Ticaret Odası ve Yunanistan İzmir Başkonsolosluğu işbirliğinden oldukça memnun olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan AYTO Başkanı Hakan Ülken, “Bizim gelenek ve göreneklerimizde 'komşu komşunun külüne muhtaçtır' atasözü yer almaktadır. Bugün Yunanistan’ın içinde bulunduğu ekonomik kriz ortamı nedeniyle size manevi destek vermek için buradayız. Bizim Macaristan ile de Schengen Vizesi anlaşmamız bulunmakta ancak Yunanistan’ın yeri çok özel ve apayrı çünkü burada hep sıcaklık gördük.” dedi.

Aydın Ticaret Odası’na kayıtlı iş adamlarının Yunanistan’a geliş ve gidişlerinin kesilmeden sürdürülmesini temenni ederek turistler açısından banka kartlarında sorun yaşanmadığını ifade eden Başkonsolos Thedore Tsakiris Aydın Ticaret Odası üyeleri için vize kolaylığı sağlanmasında yeni bir uygulama getireceklerini belirtti. Tsakiris, “ 2015 yılı ilk 6 ayında geçen yılın ilk 6 ayına göre yüzde 69’luk artış gözledik. Yine 2015 yılı Haziran ayı ile geçen yılın aynı ayı arasında yüzde 100’lük bir artış bulunmaktadır. Aydın Ticaret Odası’na kayıtlı iş adamlarına vize işlemleri için özel bir gişe oluşturup onları hiç bekletmeden işlemlerini tamamlayacağız.” dedi.

Başkonsolos Thedore Tsakiris ziyaretine AYTO Başkan Yardımcıları Coşkun Cerit, Fatih Erkul, Ufuk Hüseyin Devrim ve Nuri Tuncal da katıldı.