Balıkesir'in Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’in talimatıyla Gönül Yolu ve Alibey Adası'nın eski ve yeni yollarının bir tarafına, gidiş dönüş olmak üzere çift şeritli bisiklet yolu yapıldı. Edremit Körfezi'nde birçok yeni projeyi hayata geçiren Ayvalık Belediyesi, sadece bisikletlerin kullanabileceği bölünmüş yol yaptı.

Belediye tarafından, Alibey Adası yeni ve eski yolunda sıcak asfalt çalışmaları tamamlandı. Ardından bu iki yolda, ring hattı şeklinde bisiklet yolu yapıldı. Bu yol, Alibey köprüsünden devam ederek, Gönül Yolu'ndan geçip Armutçuk sahil yoluna kadar uzanıyor. Başkan Gençer, "Yapılan bu bisiklet yolu, Ayvalık halkımıza hayırlı olsun. Armutçuktan bisikletiyle yola çıkan bir vatandaşımız, Alibey Adası'nı rahatça dolaşıp sporunu yapmış olacak. Ayrıca bu bisiklet yolu sayesinde ada trafiğindeki araçların sayısının azalacağını tahmin ediyorum, çünkü daha önce Alibey Adası'na gezmek için insanlar, bisikletle trafiğe çıkmaya cesaret edemeyip arabalarıyla gidiyordu. Şimdi bu bisiklet yolunu kullanarak, rahatça adaya gidip dolaşabilecekler.” dedi.

Bisiklet yolu, sarı boyayla çizilip reflektörlü plastik delinatörlerle taşıt yolundan ayrıldı. Yola çizilen bisiklet resimleriyle de bölünmüş alanın, sadece bisikletlerin kullanımına tahsis edildiği vurgulandı. Başkan Rahmi Gençer, motosiklet ve araba sürücülerinden, bu alanları kullanmamalarını istedi.