Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde hayırsever işadamı Cihan Şişman tarafından yaptırılan, 18 derslikli ve 540 öğrenci kapasiteli Sebahat-Cihan Şişman Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'nin temeli törenle atıldı. Toplam 3 bin 100 metrekare kapalı alana sahip, üç katlı ve tam donanımlı okulun, 2016-2017 eğitim öğretim yılında hizmete girmesi planlanıyor.

Tellikavak mevkisi, Sanayi Sitesi karşısında bulunan Gaziler yolu üzerinde yaptırılan lisenin temel atma törenine CHP Milletvekili Ayşe Nedret Akova, Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Belediye Başkanı Rahmi Gençer, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir ve diğer vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Vali Yaman, eğitimin bir toplumun gelişmişlik düzeyinin en önemli göstergelerinin başında geldiğini söyledi. Bu gerçeği kabul etmeden hiçbir meselenin anlaşılmasının mümkün olmadığını belirterek, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Milli eğitim programımızın, milli eğitim siyasetimizin temel taşı, cahilliğin yok edilmesidir. Cahillik yok edilmedikçe yerimizde sayarız.' sözüne binaen cehalet ve bilgisizliğin açtığı derin yaraların, milletin varlığına büyük zarar vereceği kuşkusuzdur. Unutmayalım ki sorunlara teslim olmak yerine onu aşacak, etkisiz hale getirecek ve yarınlara umut ve cesaretle bakacak aydınlık bir mizaca, ancak eğitim yoluyla ulaşabiliriz. Ayvalık ve Körfez bölgesinde, birçok sanat dernekleri ve sanat galerilerinin olması yanında yakın çevrede bu sanat faaliyetlerini geliştirip kurumsallaştıracak bir okulun olmamasının eksikliği hissediliyordu. Vatandaşlarımız artık, hayırseverimiz Cihan Şişman Bey'in de desteğiyle hak ettikleri modern bir eğitim kurumuna kavuşacaklardır. Kendisi de eğitimci olan hayırseverimizin bu davranışının örnek alınması gerekmektedir." dedi.

İşadamı Şişman ise, "Bu temel atma töreni, hem sosyolojik hem felsefi açıdan insanı temel alan bir düşünceye hizmet etmek amacını taşımaktadır. Başta dinimiz İslam ve diğer semavi dinlerle hümanizmadan tarihin derinliklerindeki ilkel inançlara kadar hep insana yapılacak yatırımın makbul olduğu kabul edilir. Bu makbul yatırımın da en makbulü, efdal olanı insanı geliştiren, daha verimli, daha üretken yapan, insanı yaşadığı toplumuna, ailesine ve kendisine daha faydalı birey haline getirme uğraşı olan eğitimdir. Güzel sanatlar, gerek icra edenlere gerek sunulan insanlara tarih öncesinden bu yana incelik, zarafet, naiflik, sevecenlik aşılayan ayrıcalıklı bir uğraştır." diye konuştu.

Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından Vali Yaman ve beraberindekiler, temele ilk harcı döktü. Tören, lokma dağıtılmasıyla sona erdi.