Ümraniye'de Gezi eylemleri sırasında bir aracın çarpması sonucu ölen Mehmet Ayvalıtaş davasında, Ayvalıtaş ailesi ile polisler arasında arbede çıktı. Mehmet Ayvalıtaş'ın ağabeyi Muharrem Ayvalıtaş, “Bize hala mahkeme salonlarında şiddet uyguluyorlar. Bugün ben darp edildim. Babam, kardeşim darp edildi. Tek istedikleri şey davalarımızın, kardeşlerimizin unutulması.” dedi. Ayrıca mahkeme heyeti sanıkların tutuklanması talebini reddederken, duruşmayı 24 Haziran'a erteledi.

Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'nda görülen duruşma öncesi Ayvalıtaş'ın yakınları ile güvenlik görevlileri arasında arbede çıktı. Olayda baba Ali Ayvalıtaş baygınlık geçirdi. Baba Ayvalıtaş'a ilk müdahaleyi yakınları yaptı. Adliye çıkışında Mehmet Ayvalıtaş’ın ağabeyi Muharrem Ayvalıtaş ve avukat Sevgi Evren, basın açıklaması yaptı. Evren, “Polis Seyfi Ayvalıtaş’ı, Ali Ayvalıtaş’ı ve bizleri görmezden gelerek kalkanlarıyla iteklediler ve inanılmaz bir darp ortamı başladı. Ciddi bir şiddet uyguladılar. Koridora dahi giremedik. Bir sürü genç arkadaşımıza ciddi bir şekilde yüklenildi. Biz avukatlarda aynı şekilde darptan nasibimizi aldık. Biz bunları içeride belirtik. Mahkeme hakimi aynı kör, sağır, duymaz haliyle devam eti. Taleplerimizi yine reddetti.” ifadelerini kullandı.

Mehmet Ayvalıtaş’ın babası Ali Ayvalıtaş’ın polisler tarafından darp edildiğini iddia eden Evren, “İçeride hakimden bunlar hakkında suç duyurusunu talep ettik. Reddettiler ama bunun takipçisi olacağız. Duruşmamız 24 Haziran’a ertelendi. Ama biz her şeyin takipçisi olacağız.” diye konuştu.

Mehmet Ayvalıtaş'ın ağabeyi Muharrem Ayvalıtaş ise, "Aynı yerdeyiz, aynı yerde duruyoruz. Bize hala mahkeme salonlarında şiddet uyguluyorlar. Bugün ben darp edildim. Babam, kardeşim darp edildi. Biz mahkemenin dışında saldırıya uğradık ve bu adamlar çıkan kargaşada mahkeme salonuna girmek isteyen tanıkları bile dışarı çıkarttılar. Tanıklar yok yazıldı. Duruşmalar her seferinde saçma sapan uygulamalarla son buluyor, keyfi kararlar alıyorlar. Tek istedikleri şey davalarımızın, kardeşlerimizin unutulması, bizlerin yalnız bırakılması. Onlar sanıyorlar ki bu halk evlatlarını unutacak ve katillerin cezasız kalışına sessiz kalacak. Şu bir gerçek ki katiller bugün cezasız kalıyorsa bu bütün halkın çocuklarına bir tehdittir. ve bu halkın çocuklarını katletmeye devam edeceklerini gösteriyor." açıklamasını yaptı.

Öte yandan mahkeme heyeti sanıkların tutuklanması talebini reddederken, duruşmayı 24 Haziran'a erteledi.