Azerbaycan Başsavcısı Zakir Garalov, İstanbul Adalet Sarayı’nı ziyaret etti. Kendisine mahkumların yaptığı tespih hediye edilen Garalov’un “Bizde tespihi emekliler kullanır.” ifadesi gülüşmelere neden oldu.

Azerbaycan Başsavcısı Garalov, Azerbaycan’ın İstanbul Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu ve beraberindeki heyetle birlikte İstanbul Adalet Sarayı’na geldi. Yargıtay Başsavcısı Hasan Erbil’in de eşlik ettiği ziyarette İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu konuklarını ağırladı.

Adliye ve çalışma sistemi hakkında konuk heyete bilgi veren Salihoğlu, daha sonra misafirlerine adliyeyi gezdirdi. Heyete cezaevlerindeki mahkumların ürettiği ürünlerin satıldığı bölüm de gezdirildi. Başsavcı Salihoğlu, Garalov’a tespih hediye etti. Bu sırada Garalov’un ülkesinde tespihi emeklilerin kullandığını söylemesi gülüşmelere neden oldu. Garalov, tesbih için ödeme yaptı. Başsavcı Salihoğlu, “Lütfen hediyemiz.” diyerek parayı geri çevirmek istedi. Garalov, “Mahpusların emek hakkı için.” diyerek parayı tezgaha bıraktı.

Ziyaretten onur duyduklarını belirten Başsavcı Salihoğlu, “Azerbaycan Başsavcımız ve heyeti bize şeref verdi sayın Yargıtay Başsavcımızla birlikte. Çok onur duyduk. Hele 18 Mart gibi bir günde bizi ziyaret etmeleri ayrıca onur verdi. Binamızla ilgili bilgileri kendisine arz ettik.” dedi.

Herkesi selamladığını ifade eden Garalov da, Başsavcılığın daveti üzerine geldiklerini ve 4 gündür Türkiye’de olduklarını söyledi. Ankara ve İstanbul’da savcılık ve mahkeme sistemleriyle ilgili bilgi aldıklarını kaydeden Garalov, dün Ankara’da anlaşma imzaladıklarını belirtti. Bu anlaşmaların adli organlar arasında geniş iş tecrübesi değişimi ve yardımlar verilmesi konusunda olduğunu ifade eden Garalov, “Bugünkü ziyaret ettiğimiz İstanbul Adalet Sarayı da dünyanın en güzel adalet saraylarından biridir. Meslektaşlarıma faaliyetlerinde başarılar diliyorum.” diye konuştu.