Azeri milletvekili Ganire Paşayeva Tarsus'ta hunharca katledilen Özgecan Aslan'ın Mersin'de yaşayan ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Paşayeva ziyarette "Sizin canınız ne kadar yandı ise siz ne kadar üzülüp ağladı iseniz Azerbaycan'daki kardeşlerinizde bizde bu bacım kadar üzüldük. Acı çektik ağladık" dedi.
Azeri milletvekili Ganire Paşayeva taziye ziyaretinde bulunmak üzere Özgecan'ın ailesinin yaşadığı merkez Akdeniz ilçesi Barış Mahallesi'ndeki evine geldi. Paşayeva baba Mehmet Aslan ile anne Songül Aslan'a taziyelerini sundu. Anne Solgül Aslan'ın omuzuna eline atan Paşayeva burada yaptığı konuşmada "Bunu bilesiniz ki ne kadar sizin canınız yandı ise, siz ne kadar üzülüp ağladı iseniz Azerbaycan'daki kardeşlerinizde bu bacım kadar bizde üzüldük. Acı çektik ağladık. Acınızı paylaşmak istedik. Çünkü büyüklerimiz acı paylaşıldıkça azalır derdi. Bizde sizin acılarınızı biraz olsun paylaşmak istedik." diye konuştu.
Allah'tan sabır dileyerek bir daha böyle acıların yaşanmamasını temenni eden Paşayeva "Hiç bir genç kızımız, kadınlarımız çocuklarımız böyle bir acı yaşamasınlar. Özgecan'ın fotoğraflarındaki bize bakan masum tarafı aslında topluma sessizde olsa çok önemli bir şeyler söylüyor. O söylediği şey artık böyle şiddet olayları bitsin. Kadınlara, kızlara karşı insanların arasındaki bu şiddet bitsin" dedi.
Dünyanın her yerinde artan şiddetin herkesi rahatsız etmesi gerektiğine işaret eden Paşayeva şöyle devam etti:
"Hepimiz birlik beraberlik içinde çalışmalıyız ki büyüyen çocuklarımız sevgi dolu olsunlar. İçlerindeki bu şiddete meyillilik olmasın. Böyle acılar yaşanmasın. Toplum olarak böyle acılar yaşanmaması için daha çok çalışmalıyız ki çocuklarımız kızlarımız böyle şiddetin böyle bir acımasızlığın hunharca katledilmenin kurbanı olmasınlar. Özgecan'ın bu masum ve sessiz bakışı ile söylemek istediklerini herkes algılayacak. Daha da çok algılayacak."
DÜNYANIN HER YERİNDE ARTAN KADINA ŞİDDET BİZİ RAHATSIZ ETMELİ

Paşayeva ziyaret sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada ise acının çok büyük olduğunu söyledi.
İnsan olan herkesin böyle acıyı rahat kabul edemeyeceğini anlatan Paşayeva şunları söyledi: "Azerbaycanlı olarak Özgecan'ın kardeşleri olarak onun annesinin babasının kardeşleri olarak o acıyı bizde yaşadık. O acıyı bizde paylaştık. Burada da Azerbaycan insanı olarak onların acılarını paylaştığımızı söyledik. Sabır diledik. Allah'tan rahmet diledik. Böyle olaylar yaşanmasın diliyoruz. Dünyanın her yerinde artan kadına şiddet bizi rahatsız etmeli. Özgecan'ın fotoğraflarından bakan masum bakışlarını doğru algılamalıyız. Kadın çocuk ve kızlara şiddetin önlenmesi için daha çok çalışmalıyız. İnsanların içinde daha çok sevgi olması böyle olayların tekrar olmaması için çalışmalıyız."
Çocukların fiziken olduğu gibi ruhen ve manen de doğru yetişmesi için daha çok çalışmaları gerektiğini vurgulayan Paşayeva "Şiddete meyilli insanların artmaması gerekir. Kadına şiddet topluma şiddettir. "Cennet annelerin ayakları altındadır". diyoruz eğer bu inanca sahip isek toplum olarak hepimiz daha çok çalışmalıyız ki bu dünyada onlar cehennem yaşamasınlar, cenneti yaşayabilsinler.Özgecan'ın bu acı talihi bu yaşadıkları herkes için önemli. Herkes biz ne yapabiliriz ki böyle olaylar yaşanmasın. Kadın gülerse şu ıssız muhitimiz gülecek. Sürüklenen yok olan beşeriyet kadınla yükselecek. O yüzden bu konuda duyarlılığımın artacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.