İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Koza-İpek Grubu'na kayyum atanması ve grup binalarına polisin müdahalesine tepki gösterdi. Kocaoğlu, CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter ile birlikte Bugün-Kanaltürk Ege Bölge Temsilciliği'ni ziyaret ederek desteklerini bildirdi.

Yapılanları, basını susturmaya yönelik bir müdahale olarak değerlendiren Başkan Kocaoğlu, "Siz yasal işlemlerinizi yaparsınız. Siz yargıya gidersiniz, yargı karar verir, televizyonu kapatabilirsiniz, gazetenin yayınını bir müddet durdurabilirsiniz. Bunların hepsi olur, eğer bir suç varsa ama sanki bir terör yuvası basılıyormuş gibi, terörist örgüt basılıyormuş gibi gazetelere, televizyonlara saldırarak, polis nezaretinde işte gaz bombaları atılarak, göz yaşartıcı bombalar atılarak müdahale etmenin, ele geçirmenin hiçbir demokraside yeri yoktur. Bugün Suriye politikası iflas eden hükümet, 7 Haziran seçimlerinde çoğunluğu kaybeden hükümet, 7 Haziran'dan sonra terörü tekrar ülkenin gündemine getiren hükümet, şu anda da basın mensuplarını susturmak üzere bir dizi operasyonlar, haksız, hukuksuz müdahaleler içine girmiştir. Bunu ben, Türkiye'nin en aydınlık kenti, demokrasiye en çok inanan kenti İzmir'den tüm gücümle lanetlediğimi ve herkesin yanında olacağımızı, demokrasiyi sonuna kadar savunacağımızı buradan bir kez daha duyuruyor, tüm İpek ailesine, tüm personele geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." dedi.

'AMAÇLARI MUHALEFETİN SESİNİ KESMEK'

Koza-İpek Grubu'na yapılan işlemin amacının, Türkiye'de muhalefetin sesini kesmek olduğunu söyleyen Kocaoğlu, "Zaten bütün sistem muhalefetin sesini kesmek, vatandaşı eve kapatmak, vatandaşın demokratik hakkını kullanma yollarını tıkamak, ülkeyi sorunsuz, sokağa çıkmayan, muhalefet yapmayan, demokratik protesto hakkını kullanmayan bir vatandaş durumuna getirmek ve rahat rahat yönetmek istiyorlar." dedi.