İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Homeros Vadisi sularını sağlıklı ve güvenli bir şekilde evlere ulaştırmayı planlayan İZSU Şişeleme Fabrikası’nın temeli Bornova’da yapılan törenle atıldı.

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, erken genel seçime bir ay kala gündemi değerlendirdi. Artan terör olayları üzerinden AK Partiyi eleştiren Kocaoğlu, “Bir seçim oldu, ülkemiz insanı bir karar verdi. Biz tek parti iktidarından yorulduk, farklı şeyler gördük, mahsurlar gördük, biz ülkenin bir müddet koalisyonla yönetilmesini, bu gidişin toparlanmasını, disipline edilmesini istiyoruz diye bir karar verdi. Bu milli iradenin kararıdır. Bu karara sonuna kadar saygı duyup bu mesajı okuyup ona göre karar almak gereklidir. Ama süreci hep beraber yaşadık. Süreçte dayatma, yeniden seçime gitme, devletin ve milletin olanaklarını kullanarak tekrar tek başına iktidar olmak olarak karşımıza çıktı" dedi.

7 Haziran seçimleri sonrası yeniden terör belasıyla karşı karşıya kalındığını dile getiren Kocaoğlu, "Dün Karşıyaka’da şehit cenazesindeydik. Hepimiz huzursuzuz. Her partiye oy veren huzursuz. Hepimizin morali bozuk. Büyük kaostan geçiyoruz. Coğrafyamızda kaos, çekişme, iç savaş bitmiyor. Ama biz bugüne kadar, Cumhuriyeti kuran Atatürk ve silah arkadaşları kadar öyle bir yapı koydular ki 5 yıl öncesine kadar ülkemiz ‘Yurtta sulh cihanda sulh’ ilkesine sadık kalarak bölgemizdeki tüm çekişmeleri, belaları, hesapları püskürtmüş vatandaşımıza bulaştırmamıştır. Ama 13 yıldır değişen iktidar ve bakış açısı ülkeyi kaos ortamına sokmuştur. Suriye politikasındaki zikzakları geliş gidişleri hepiniz izliyorsunuz. Çok iyi değerlendirmemiz gerekmektedir” diye konuştu.