İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Homeros Vadisi sularını sağlıklı ve güvenli bir şekilde evlere ulaştırmayı planlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Şişeleme Fabrikası’nın temeli Bornova’da atıldı.

Temel atma töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yeniden İzmir’den aday olan Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım’ın geçen haftadan bu yana yerel idareyi hedef alan açıklamalarına yanıt verdi. Kocaoğlu, “Sayın Binali Yıldırım’ın İzmir’e gelip barış eli uzatma söylemi altında 15 gündür yaptığı çalışmalarla ilgili sadece büyükşehir belediyesi ve şahsımla ilgili olanlar konusunda polemiğe meydan vermemek için okuyarak cevap vermek istiyorum. Belgeli olsun, polemik siyasi malzeme yapılmasın diye bu yolu seçtim.” dedi.

GEL SENİ ELİNDEN TUTUP GEZDİREYİM

Cumhuriyet tarihinde hiçbir hükümetin veya hiçbir belediyenin veya hepsinin birleşerek Gaziemir’deki Fuar İzmir gibi bir projeyi gerçekleştirmediğini ifade eden Aziz Kocaoğlu, şunları kaydetti: "Fuar İzmir toprağın alınmasından binanın bitirilmesine kadar 400 milyon harcanarak İzmir ve ülke ekonomisinin gelişmesine bağışlanmıştır. Sayın aday fuar açıldığında ‘Bu fuar serbest bölgenin gölgesi altında kalıyor’ dedi. Seçim çalışmaları yaparken kafasını kaldırıp bakarsa neyin gölgesinde kaldığını çok iyi görecektir. Arkadaşlara soruyorum, ‘Benim bilmediğim bir tarihte sayın aday Gaziemir’e gidip fuar İzmir’i gördü mü?’ diye. Hayır hiç gitmemiş. İyi de hiç gezip görmediğiniz bir tesis hakkında nasıl böyle ön yargılı olabiliyorsunuz? Sayın aday gelsin elinden tutup Fuar İzmir’i ben gezdireyim. Büyükşehir başkan adayı oluncaya kadar topluma en uzun bakanlık yapmış biri olarak lanse edilirken, bu hükümetin en yatırımcı bakanı iken siz yapacağım dediklerinizi neden yapmadınız?”

AKP'Lİ BELEDİYELERLE CHP'Lİ BELEDİYELER ARASINDA AYRIMCILIK YAPILIYOR

Yargı süreci devam eden Özel İdare Malları konusuna da değinen Kocaoğlu, hükümetin bu konudaki tavrını eleştirerek, AK Partili belediyelerle, CHP’li belediyeler arasında ayrımcılık yapıldığını söyledi. Kocaoğlu, şöyle konuştu: “Büyükşehir Belediyesine paslı çivi bile verilmemiştir. Biz ayrım yapmayacağız her tarafa eşit hizmet götüreceğiz. İZBAN yaptık. Şimdiki Cumhurbaşkanı izin verdi, Binali Yıldırım imzaladı. Teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediyesi 700 milyon para harcadı. TCDD ne kadar harcadı? 50 milyon para harcadı, siz 100 milyon deyin. Sözleşme yaptık. 2015 yılında Aliağa-Menderes hattı günde 300 bin kişi toplam ciro 75 milyon civarında. Ray hattı olarak verdiğimiz para 5 milyon Euro artı 5 milyon dolar yani 32 buçuk milyon lira. TCDD bugüne kadar İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden hat parasından kar etmiştir. Devletten alınan paylara gelince İzmir’in 13 yılda yüzde 4 buçuklardan yüzde 2’lere geldiğini görmekteyiz. Payın giderek eridiğini görmekteyiz. Bunlar mazeret değil sayın bakan. Bizim öyle bir amacımız yok. Bu Ankara’nın acı gerçekleridir. Bunun böyle bilinmesinde çok büyük fayda vardır."

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 11 YILDA İZMİR'E HÜKÜMETTEN DAHA ÇOK YATIRIM YAPTI

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 11 yılda İzmir’e hükümetinin yaptığı yatırımdan daha fazla yatırım yaptığını hatırlatan Aziz Kocaoğlu, "Bunu hiçbir zaman unutmayın. Bu cevabı sayın bakanın açıklamaları sonrasında vermek zorunda kaldım. Burası köteksiz köy değil. ‘Efsane geri döndü’ diyorlar. Gel, tamam hoş geldin ama İzmir’e farklı gözle bakamasalardı, barışmak isteselerdi, bizim gözümüzle baksalardı bu, ‘Elinden tutarım’ lafını da etmezdi, ‘Ankara’ya götürürüm’ de demezdi. Samimi olurdu herkes de inanırdı.” dedi.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla ise şunları kaydetti: “Homeros vadisi sadece İzmir’in Bornova’nın değil doğa açısından en büyük yatırımlardan biridir. Umarız her yerde İzmir gibi olur. Bu alanlar kadınlarımıza, çocuklarımıza yakışan alanlardır. Ayrıca sadece Bornovalıların yararlanacağı stadımız olacaktır. Büyükşehir belediyemizin desteğiyle birçok hizmet alıyoruz. Sadece Bornova’ya değil tüm ilçelere önemli hizmetler gitmektedir. Sizlere teşekkür ediyorum. Doğup büyüdüğüm kentte size hizmet etmek istiyorum. Önce insan diyoruz ve bu mantıkla çalışıyoruz. Tüm bu çalışmadan dolayı büyükşehir belediyesine, İZSU’ya teşekkür ediyorum. Aziz Başkan’ım su gibi aziz olun."

Homeros Vadisi’ndeki törene Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğl'nun yanı sıra Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, CHP İzmir milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, belediye bürokratları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Konuşmaların ardından fabrikanın temeli atıldı.