İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İpek Medya Ege Bölge Temsilciliği’ne destek ziyaretinde bulundu. Burada yaptığı konuşmada, Koza İpek Grubu’na yapılanı bütün gücüyle lanetlediğini belirtti.

Türkiye'nin uzunca bir süredir olağanüstü bir hal yaşadığını söyleyen Başkan Kocaoğlu, “Olağanüstü koşullarda merkezî hükümet, şu anda 'seçim hükümetiyim' diyen hükümet, her türlü acımasızlıkla herkesin üzerine gitmekte. Hepimiz muhatap olduk hükümetin bu uygulamalarına. Burada bir de 78 milyon Türkiye Cumhuriyeti insanını bilgilendirmek göreviyle hizmet veren basın mensuplarına, basını susturmaya yönelik müdahale söz konusu. Siz yasal işlemlerinizi yaparsınız, yargıya gidersiniz. Yargı karar verir, televizyonu kapatabilirsiniz, gazetenin yayınını durdurabilirsiniz. Eğer suç varsa hepsi olur ama sanki bir terör yuvası basılıyormuş gibi gazetelere, televizyonlara saldırarak, polis nezaretinde gaz bombaları, göz yaşartıcı bomba atarak müdahale etmenin, ele geçirmenin hiçbir demokraside yeri yoktur. Suriye politikasında iflas eden hükümet, 7 Haziran seçimlerinde çoğunluğu kaybeden hükümet, 7 Haziran’dan sonra terörü tekrar ülkenin gündemine getiren hükümet, şu anda basın mensuplarını susturmak üzere bir dizi operasyonlar, haksız, hukuksuz müdahaleler içine girmiştir. Türkiye’nin en aydın kenti, demokrasiye en çok inanan kenti İzmir’den tüm gücümle lanetlediğimi, demokrasiyi sonuna kadar savunacağımızı bir kez daha duyuruyorum. Bütün sistem muhalefetin sesini kesmek, vatandaşı eve kapatmak, vatandaşın demokratik hakkını kullanma yollarını tıkamak, dolayısıyla ülkeyi sorunsuz, sokağa çıkmayan, muhalefet yapmayan, demokratik protesto hakkını kullanmayan bir duruma getirerek rahat rahat yönetmek amacındalar.” diye konuştu.

Bu arada Koza İpek Grubu’na geçmiş olsun dileklerini ileten CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter de yapılanları kınadığını söyledi.