Aziz Yıldırım başkanlığındaki Fenerbahçe heyetinin, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’yı makamında ziyaretindeki görüşmede 'Kenan Evren Lisesi' konusu masaya yatırılmıştı. Ancak bu görüşme 5 dakika bile sürmedi, görüşmenin ardından tam dokuz gün geçmesine rağmen konu halen sıcaklığını kaybetmedi. Yıldırım, bakana küfür ettiği için hakkında tutanak tutulmuştu. Bakan Avcı 'Yakışıksız sözler edilmiş' derken. Fenerbahçe Kulübü bu iddiayı kesin bir dille yalanlamıştı.
 
Fanatik Gazetesi ise bugün Avcı ve Yıldırım arasında geçen diyalogları yayınladı. İşte ikili arasında o gün gerçekleşen diyaloglar:
 
Bakan Nabi Avcı: Ho şgeldiniz Aziz Başkan!
 
Başkan Aziz Yıldırım: Hiç de hoş gelmedik Bakan Bey...
 
Avcı: Buyrun, oturun konuşalım...
 
Yıldırım: Protokol neyse yaptık, fakat araziyi bize devretmeyi bırakın, randevu bile vermiyorsunuz!
 
Avcı: Bakın, buradasınız işte!
 
Yıldırım: Sayın Cumhurbaşkanı devreye girmese, halâ randevu vermemiş olacaktınız.
 
Avcı: Şikayetiniz nedir?
 
Yıldırım: Hakkımızı istiyoruz. 100 milyon para harcadık, artık lisenin bize 49 yıllığına kiralanması gerekiyor.
 
Avcı: Bu şartlarda mümkün değil. Çünkü protokol bozulmuş zaten. Ayrıca oranın bedeli çok daha fazla. İlle de istiyorsanız, değeri 374 milyon lira...
 
Yıldırım: Maliye Bakanı gibi olun biraz... Doğruları söyleyin. Adam gibi adamdır Mehmet Şimşek... Protokolde ne yazıyorsa yaptık, bunlar belgeli zaten...
 
Avcı: Müsteşarlarım getirsinler belgeleri, bakalım...

Yıldırım: Belgeleri bile incelememişsiniz, ama bize ‘hayır’ diyorsunuz. Bu şartlarda ne konuşsak boş.
 
İşte bu diyalog, dolayısıyla bu görüşme aslında 5 dakika bile sürmez. Öfkeli bir şekilde Bakanlık’tan çıkan Yıldırım, geçtiğimiz günlerde Başbakan Ahmet Davutoğlu ile de konuyu görüşür. Başbakan’a, altında Şimşek’in imzasının da bulunduğu belgeler gönderilir ve Fenerbahçe Kulübü’nün protokole tamamen uyduğu ifade edilir. Ayrıca, Fenerbahçe’nin bu araziyi sadece kiralayacağı konusuna dikkat çekilir. Başbakan’ın, belgeleri danışmanlarına incelettiği, konu hakkında çok kısa süre içinde flaş gelişmeler yaşanabileceği bildirildi.