17-25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet soruşturmasını yürüten Teknik Şube Amiri Mustafa Demirhan’ın babası Erdal Demirhan, eşinin hastalığı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Demirhan, oğlu cezaevine girdikten sonra eşinin hasta olduğunu belirterek “Oğlum Silivri’de yatıyor, eşim burada. İkisi de 10 metrekare hücrede yatıyor. Oğlum ve arkadaşları tahliye oldular, ama bırakmadılar.” dedi.

17-25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet soruşturması sonrası tutuklanan Mustafa Demirhan’ın annesi Mukaddes Demirhan, oğlu cezaevine girdiği gün hasta oldu. Hastalığı iyileşmeyen anne Demirhan çaresiz hastalığa yakalandı. Mukaddes Demirhan’ın eşi Erdal Demirhan, yaşanan süreci Cihan Haber Ajansı’na () aktardı. Eşine çekim yapan muhabirlerimizi gösteren Demirhan, "Bu görüntüleri oğlun izleyecek, oğlun seni çok özlemiş, oğlunun seni görmesi için çekiyorlar." dedi. Baba Demirhan bu esnada çok duygulandı. Daha sonrasında ise konuşmasına şöyle devam etti: “Oğlun Silivri’de yatıyor, sen de burada. 10 metrekare hücre.. onlarda aynı yerde yatıyor. Tahliye oldular, bırakmadılar. 6 aydır hastanedeydi. 3-5 gün eve geliyor sonra tekrar hastaneye gidiyor. Oğlumuz 1 Eylül’de tutuklandığında, eşim de aynı gün hastaneye yattı. Bu süreç boyunca da 10 aydır böyle. Eşimi bırakamadığım için 4 aydır Silivri’ye gidemiyorum.”

'OĞLUMUN HEDİYESİ TESBİHİ SABIR DİYEREK ÇEKİYORUM'

Eline tesbih alarak çekmeye başlayan Erdal Demirhan, tesbihi oğlunun verdiğini belirterek, “Sadece çekiyoruz, sabır. Bu süreci Cenab-ı Allah bitirecek, başka türlü sürecin bir şeyi yok.” diye konuştu.

Demirhan, eşinin çaresi olmayan bir hastalığa yakalandığını, bu yüzden eşine devamlı olarak bakılması gerektiğini söyledi. Demirhan, eşinin boğazını temizlediklerini ve devamlı ilaç kullandığını söyledi. Demirhan, “Sanıyorlar ki biz ağlayacağız, sızlayacağız, pişman olacağız. Allah’ın hizmetinde mağdurluk olmaz. İnşallah gelecek. Artık kelimelerin bittiği yerdeyiz. Zulmü yapanlar görsün.” açıklamasında bulundu.