Erzurum’da tarihi İstanbulkapı çay bahçesinde müşterilerin oturduğu çadırın zabıta ekipleri tarafından sökülmek istenmesi sonucu arbede yaşandı. İşyeri sahibi ve oğlu bıçak ve sopalarla zabıtalara saldırdı. Saldırı karşısında zabıtalar kaçtı. Polis, olaya müdahale etti.

Erzurum Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından alınan kararla tarihi mekanda kurulan çadırın sökülmesi için belediye ekipleri iş yeri sahibine yazılı tebligatta bulundu. Tebligata rağmen çadırın sökülmemesi üzerine belediye zabıta ekipleri kurul kararını uygulamak üzere tarihi mekandaki çay ocağına gitti.

Ancak 10 yıllığına çay ocağını kiralayan Selahattin Dumanay, Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’nun söküm kararı vermediğini iddia etti. Dumanay’ın eşi ve çocukları da eyleme destek için geldi. Bu sırada Dumanay’ın büyük kızı sinir krizi geçirip bayıldı. Olay yerine gelen işletme sahibinin avukatı ile zabıta yetkilileri arasında çadır sökümü üzerine tartışma yaşandı. Zabıta ekipleri sökümü gerçekleştirmek için emir aldıklarını belirtti. Zabıtaların çadırı sökmek istemesi üzerine Dumanay eline aldığı 2 ekmek bıçağı ile zabıtalara saldırdı. Dumanay’ın oğlu da güneşlikten söktüğü demir sopa ile zabıtalara saldırdı. Polis, baba ve oğlu güçlükle teskin etti. Yaşanan gerginlik üzerine zabıta ekipleri çadırı sökmeden gün sonunda olay yerinden ayrıldı. İşletmeci, çadır söküm bahanesiyle iş yerinin elinden alınarak başka kişilere verileceğini ileri sürdü.

Yakutiye Belediyesi zabıtalara saldırı nedeniyle söz konusu işletme sahibi ve oğlu hakkında Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu.