Karabük'ün Safranbolu ilçesinde yaşayan Osman Natıroğlu, babadan kalma yaklaşık 100 yıllık tarihi Safranbolu evine araçların çarpmasını önlemek için binanın dışına ışıklı uyarı levhası astı. Natıroğlu, yolun yükseltilmesi nedeniyle evine daha önce 3 kez araç çarptığı için bu önlemi almak zorunda kaldığını söyledi.

Bağlar Mahallesi Değirmenbaşı mevkiinde yaşayan Osman Natıroğlu'nun, yaklaşık 100 yıllık tarihi Safranbolu evi, araç yolu üzerinde bulunması nedeniyle araçların çarpması sonucu zarar gördü. Natıroğlu, hem babadan kalma hem tarihi özelliği olan Safranbolu evini korumak için binanın köşesine ışıklı uyarı levhası astı.

Evini korumak için başvurduğu yöntemin işe yaradığını ve artık kaza olmadığını söyleyen Natıroğlu, "Bu ev tarihi bir Safranbolu evi. Tarihi Safranbolu evlerinin özelliğini taşıyor. O zamanlar araç trafiği olmadığı için bu evler sokağa doğru çıkıntılı yapılmış. Yola asfalt döküldüğü için mesafe alçaldı. Buradan da araç trafiği geçiyor. Yol da yükseldiği için geçen araçlar çarpma ihtimali oluyor. Nitekim 3 kere eve araç çarptı. Eve zarar verdi. Ben de bir daha böyle kazalar olmasın diye 'Dikkat' yazan ışıklı levha astım. Yazının yanı sıra araçların gidiş yönünü gösteren ışıklı oklar bulunuyor. Bu levhayı astığımdan beri hiçbir kaza yaşanmadı. Levha işe yaradı. Hem sürücüleri hem de evi kazadan koruyorum." dedi.