Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, seçim çalışmaları kapsamında Batman’a geldi. Devlet Konuk Evi'nde kentteki sivil toplum kuruluşu başkanları ve kanaat önderleriyle bir araya gelen Babacan, AK Parti Hükümeti dönemindeki çalışmaları anlattı.

Türkiye’nin içinde bulunduğu coğrafyanın zor bir coğrafya olduğunu ifade eden Babacan, “Bakın hemen yanı başımızdaki Suriye’deki iç savaşı çok yakından takip ediyorsunuz. Orada o savaştan ve o zor durumdan kaçarak bizlere bir bakıma emanet olarak aldığımız Suriyeli kardeşlerimizi sizler çok daha yakından takip edebiliyorsunuz. Irak’ın da şu anda topraklarının 3’te 1'i bir terör örgütü tarafından işgal edilmiş durumda. Yemen’de iç savaş var. Libya’da ülke ikiye bölünmüş, iç savaş var. Mısır’da bir askeri darbe yapıldı. Bir darbe rejimi var. Yüzlerce insan hakkında idam kararları alınıyor. İşte böylesine zor bir coğrafyada çalışıyoruz." dedi. Nüfusunun çoğunluğu Müslüman olup da kendi içinde siyasi istikrarını koruyabilen ülke sayısının çok azaldığını anlatan Babacan, "Bakıyorsunuz dışarıda yıpratmaya çalışıyorlar. Pek çok ülkeyi kendi içinden yıkmaya çalışıyorlar. Kardeşleri birbirine düşürüyorlar. Komşuları birbirine düşürüyorlar. Ve maalesef çok acı ve hüzünlü bir tabloyu görüyoruz. İşte bütün bu zor şartlarda Türkiye hamdolsun kendi birliğini beraberliğini koruyan demokratikleşmede temel hak ve özgürlüklerde gerçek manada bir hukuk devleti olmada çok önemli yol kat etti. Bunun olumlu sonuçlarını ekonomik alanda da gördük. Bir ülkede siyasi istikrar varsa ekonomik istikrar başarılı olur. Siyasi istikrar yoksa ekonomik istikrar sağlanmaz.” diye konuştu.

Hükümet olarak önemli adımlar attıklarını anlatan Babacan, “Çok şükür yasaklarla ilgili önemli adımlar attık. Ülkemizi, güneydoğu ve Anadolu bölgesini çok daha güzel bir ortama kavuşturduk. Anadilin suç olarak görüldüğü dönem geride kaldı.” açıklamasında bulundu. Cumhuriyet Halk Partisi’nin İmam Hatipler konusuna bakış açısını da eleştiren Babacan, “Biz yönetimi devraldığımızda imam hatiplerimizi tekrar canlandırdık. Öğrenci sayısı Türkiye’de 600 binden 60 bine düşmüştü. Bunlar CHP zihniyeti uygularların sonucuydu. Ama şu anda çok şükür bir milyon öğrencimiz oldu. 600 binden 60 bine düşmüştü ama şu an 1 milyon oldu.” ifadelerine yer verdi.