Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Şanlıurfalı işadamlarına koalisyonun olumsuzluklarını anlattı, güven ortamı vurgusu yaptı. AK Parti hükümeti öncesi koalisyonu hatırlatan Babacan, ekonominin gidişatını istikrar ve güven ortamına bağladı.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan Şanlıurfa’da işadamları ile bir araya geldi. Hacı Bekir Sofrası'nda iş adamları ile buluşan Babacan, ekonomik verilerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. 2002 öncesi Türkiye’nin borcunun milli gelire göre yüzde 74’e çıktığını hatırlatan Babacan, geçen yılın yüzde 39 ile kapandığını dile getirdi. 2002 öncesi seçimlerin art arda geldiğini anımsatan Babacan, "Güven olmayınca halk alışveriş yapmıyor, sanayici duruyor. Güven olmayınca bankalar duruyor yatırım yapmıyor. Güven olmayınca bankalar kredi vermiyor. Merkez bankaları para basıyor fakat bastıkları para ihtiyacı olan bankaların ihtiyacını karşılıyor likidite fazlası olan da tekrar dönüyor Merkez Bankası'na park ediyor. Düşünün Avrupa Merkez Bankası trilyonlarca Euro basıyor geri dönüyor. İlla güven illa istikrar.” dedi.

Babacan, şöyle devam etti: “AK parti öncesi 3,5 yıllık koalisyon hükümeti döneminde toplam enflasyon yüzde 303. Dolar kuru 375 liradan bir milyon 646 liraya çıkmış artış yüzde 316. Ekonomi büyüklüğü koalisyon teslim aldığında 262 milyar dolarmış, biz aldığımızda 215 milyar dolardı. 3,5 yıl sen iktidarda ol ekonomiyi daralt beceremeyince bırak git. Ama koalisyon, her kafadan bir ses çıkıyor. Tek bir politika yok. Bir siyasi liderlik yok. Herkes kendi derdinde. Herkes bir ucundan tutmuş farklı yerlere çekiyor. Zarar eden de devlet, millet oluyor.”

Programın ardından Babacan, Gaziantep’e hareket etti.