Muğla’nın Fethiye ilçesinde yamaç paraşütü merkezi Babadağ'da gerçekleştirilen atlayışlarda yılın ilk 6 ayında geçen yıla oranla yüzde 41'lik artış olduğu bildirildi.
Babadağ'ın bin 200 kodunda açılan yeni pist, kış aylarında olumsuz hava şartlarında uçuş yapılmasına imkan tanıması ilçe turizmine ivme kazandırıyor.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ve Fethiye Güç Birliği Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, Babadağ'daki uçuş sayılarının her geçen yıl katlanarak artış gösterdiğini söyledi. Bu yılın başında koydukları 100 bin hedefinin daha da üstüne çıkacaklarını kaydeden Arıcan, "Tandem (ikili) ve single (tekli) uçuşta 2013'ün ilk 6 ayında 22 bin 825, 2014'de 27 bin 771, bu yıl ise yüzde 41'lik artışla 39 bin 80 uçuş gerçekleşti. Her yıl rakamların artması bizi mutlu ediyor." dedi.

İlçedeki 12 ay turizminin bir ayağını Babadağ'ın oluşturduğunu belirten Arıcan, uçuş rakamlarının artmasının ilçedeki kış turizmine önemli katkı sunacağını ifade etti. Kazasız bir sezon geçirmeyi istedikleri temennisinde de bulunan Arıcan, kazasız bir sezonun hem bölgeye hem pilotlara hem de Babadağ’a kazancının büyük olduğunu açıkladı. Arıcan, Babadağ'ın bin 200 koduna yapılan pist sayesinde kış aylarındaki olumsuz hava şartlarında uçuş yapma fırsatı doğduğunu da belirttiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Bu pist kış turizmine önemli katkı sağladı. Her yıl bu rakamın artacağını düşünüyorum. Babadağ marka olma yolunda ülkemize ve ilçemize önemli bir kazanım getirecek. Uçuş sayısının artması Babadağ'da yapılan yatırımların ne kadar doğru olduğunu gösteriyor. Doğru yapılan yatırımlar her zaman bir kimlik kazandırıyor. İlçemizdeki birçok insan da bundan istifade edecektir. Markalaştığımız zaman Babadağ dünyaya açılan kapımız olacak."