İzmir'in Çeşme ilçesinde, imam hatip lisesinde okuyan kalp rahatsızı kızının bir öğrencinin hakaretlerine uğradığını ifade eden baba, okul yönetiminin herhangi bir disiplin suçu vermediğini belirtti. Kızının, mitinglere gitmediği için baskılara maruz kaldığını ve notlarının düşürüldüğünü iddia eden baba, “Benim çocuğum talebe. Siyasetle ne işi var talebenin? Okuyacak, eline ekmeğini alacak. Benim kızım, okulu bırakmak istedi bunların yüzünden. Benim kızımın istikbaliyle niye oynuyor bunlar?” dedi.

Çeşme İmam Hatip Lisesi 11. sınıfa giden 17 yaşındaki K.Ö., bir ay önce 22 yaşındaki erkek sınıf arkadaşı ile tartışması sonucu hakarete uğradığını belirterek evine gitti. Kalp rahatsızlığı olan kızının ağladığını gören 56 yaşındaki Baki Ö., olanları anlatmasını istedi. Duydukları karşısında yüreği burkulan baba, kendisi farklı bir siyasi partiye mensup olduğu için kızının okulda sıkıntı yaşadığını ileri sürdü. Baki Ö., “Bundan bir ay evvel okulda bir arkadaşı, öğle yemeğinde benim kızımın telefonunu almaya çalışmış. 22 yaşındaki bir öğrenci, 17 yaşındaki bir kız çocuğunun telefonuyla oynayabilir mi? Ben bunu soruyorum. Alamaz. Benim kızımda vermeyince, 'Senin ağabeyin mal.' şeklinde hakarette bulunmuş. Daha sonra, 'Şerefsizsin, namussuzsun.' diye küfür ediyor. Öğretmeninin yanında söylüyor. Öğretmen de, 'Sen nasıl böyle konuşursun?' diye sormuyor. Kızımın başörtüsüne laf uzatıyorlar. İmam hatipte okuyor benim kızım. Kızımı, müdürün ikna odasına alıyorlar, sorguluyorlar. Kızım, ağabeyine söylemiş. Ağabeyi okula gitmiş, 'Müdire hanım, olay böyle.' diye anlatmış. Sonra, 'Biz çözeceğiz.' diye ağabeyini göndermişler. Kızımı sonra yine odaya çekmişler, 'Senin ağabeyin buraya baskına geldi. Ağabeyini polise şikayet ettirseydik, dövdürseydik iyi mi olacaktı?' demişler. Bir velinin okula gitmesi suç mu? Öğrencinin durumunu sormaya giden veliyi, polisi çağırıp da dövdürmek mi lazım?” dedi.

Kızının hastalıkları bulunduğunu belirten hatırlatan Baki Ö., “Kızım buraya geldi. Zaten kalbinde sorun var. Evde bana durumu anlattı ve bayıldı. Sonra oğlumu aldım, görüşmek için okula gittim. Müdire hanımın odasına girdik. Öğrencileri çağır, ifadelerini al, kim suçlu çıksın ortaya dedim. Bana, 'Sen kim oluyorsun da bana bunu söylüyorsun? Sen beni tehdit mi ediyorsun? Polis mi çağırayım?' dedi. Ben veliyim, öğrencimin durumunu sormak suçsa buyur ben buradayım, elinden geleni ardına koyma dedim. 'Onlar çocuk.' dedi. Benim kızım 17 yaşında, öteki beyefendi 22 yaşında. 22 yaşındaki adamın, 16-17 yaşındaki çocukların yanında ne işi var? İzmir'den niye buraya getirdiniz bu çocuğu dedim. Cevap, 'Sana ne.' şeklinde oldu.” diye konuştu.

'MİTİNGLERE ÖĞRENCİ GÖTÜRÜYOR'

Kızının derslerinde çok başarılı olduğunu fakat son bir yıldır baskılardan etkilendiğini belirten babası, “Benim kızım okul birincisiydi, şimdi bu müdür geldikten sonra ikinci, üçüncü oldu. Benim çocuğumun notlarını kırıyor. Neden kırıyor? İzmir'deki mitinglere gitmiyor diye. Salmam kardeşim. Benim çocuğum talebe. Siyasetle ne işi var talebenin? Okuyacak, eline ekmeğini alacak, o zaman siyasetle ilgilenir. Sonra benim hanımı aramış müdür hanım, elinden geleni yapacağını söylemiş. Ben savcılığa suç duyurusunda bulunacağım. Benim hanımı nasıl tehdit ediyor, benim kızımın istikbaliyle nasıl oynuyor? Bütün okul yönetimi, disiplin kurulu bana bilgi verecekti, 20 gün oldu. Oğlum kaymakamlığa dilekçe verdi, BİMER'e dilekçe verdi. Onlar da İl Milli Eğitim'e göndermişler. Benim kızım, okulu bırakmak istedi bunların yüzünden. Benim kızımın istikbaliyle niye oynuyor bunlar? Ben kızımı okutacağım ama bunlar kızımın önünü kesmeye kalkarlarsa ben hakkımı her tarafta arayacağım, ne gerekirse yapacağım.” şeklinde konuştu.

Sabah okul müdürünün telefon ettiğini söyleyen anne Gülhan Ö. ise okulda partizanlık yapıldığını öne sürdü. Tek dertlerinin çocuklarını okutmak olduğunu belirten Gülhan Ö., şunları söyledi: “Ben çocukları tek tek odaya çağırdım, yüzde 50'den fazla kızımda suç olduğu kanaatine vardık. Şimdi disipline versek, Kübra daha suçlu çıkacak. 22 yaşındaki genç, ağıza alınmayacak küfürler ediyor, başörtüsüne hakaret ediyor. Sizin kızınız olsaydı ne yapardınız, buna göz yumar mıydınız, bizimle derdiniz ne dedim. Benim çocuğumu üç defa ikna odasına çağırmışsınız. Ya elinizde ölseydi kalsaydı? Çocukları bırak, okulunu okusun, partizanlık yapma dedim. Benim çocuğum öyle şeylere gelemez dedim. Beni, 'Elimden geleni arkama koymayacağım. Bunu en acı şekilde çıkarcağım.' şeklinde tehdit etti. Ben yetkililerden, okul müdürlerine bu kadar yetki verilmesini istemiyorum. Okulda zaten 50 kişiden, kaldı 15 kişi. Çocukların önünü kesmesinler. Bizim kimseyle derdimiz yok, biz sadece çocuğumuzu okutmak istiyoruz.”

Söz konusu okul ise konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.