Çağlayan Adliyesi’nde Berkin Elvan dosyasının savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı rehin aldıktan sonra öldürdüğü belirtilen iki kişiden biri olan Şafak Yayla'nın ismi, kardeşi Bulut Yayla 2013 Haziran’ın da Edirne’de yakalanması üzerine duyulmuştu.

Oğulları Şafak ve Bulut’u terör örgütüne kaptıran baba Şinasi Yayla, o dönemde Cihan Haber Ajansı aracılığı ile oğluna seslenmiş, ‘Eğer benden bir kültür almışsan, benim bu yüreğimi taşıyorsan bir can alamazsın.’ demişti.

Giresun'un Görele ilçesinde ikamet eden baba Şinasi Yayla, Cihan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada oğlu Şafak’ın terör örgütü DHKP-C üyeliğinden Tekirdağ Cezaevi'nde tutuklu bulunduğunu belirterek, “Bulut 2005 yılında Bursa Uludağ Üniversite'sini, kardeşi Şafak da 2009’da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazandı. Oğullarımın örgüte katılmasının sebebi, içinde bulundukları ortamlar. Keşke okulu bırakmalarının önüne geçebilseydim. Bunu başaramadığım için iki oğlum da örgüte katıldı." şeklinde konuşmuştu.

Bu arada, 1 Şubat 2013’de ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne düzenlenen saldırı sonrası adı canlı bomba olarak geçen Bulut Yayla, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın aynı yılın nisan ayındaki Hollanda ziyaretinde protestocu olarak ortaya çıkmıştı. Hollanda emniyeti protestocu Bulut’u gözaltından sonra serbest bırakmıştı. 2013 yılının mayıs ayının son günlerinde ise aşırı sol örgütlerin web sitelerinde Yunanistan’dan kaçırıldığı belirtilen Bulut'un, birkaç gün sonra Edirne’de yakalandığı, mahkemeye çıkarıldığı ve tutuklanıp cezaevine gönderildiği açıklanmıştı.

Canlı bomba iddiasıyla tutuklanan Bulut Yayla, terör örgütü DHKP-C’nin web sitesine göre kardeşi Şafak Yayla ile beraber Tekirdağ 1 nolu F Tipi cezaevinde yatıyordu. Dün savcı Kiraz’ın 9 saat rehin aldıktan sonra öldüren Şafak Yayla, geçtiğimiz aralık ayında cezaevinden tahliye olmuştu.