Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde işadamı Nihat Kömürcüoğlu, babasının arsasını bağışlayıp yapımına destek sağladığı Hacı Hasan Ali Kömürcüoğlu Ortaokulu’na 21 adet bilgisayar bağışlayarak, bilgisayar teknoloji (BT) sınıfını yeniledi. Sınıfın açılış törenine Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, İl Millî Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, işadamı Kömürcüoğlu, Maarif Müfettişleri Başkanı Musa Dinç, Başkan Yardımcısı Erol Al, Müdür Yardımcısı Mustafa Özevcimen, Şube müdürleri Mustafa Vural ve İlhami Taylan, İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, okul müdürü, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Nihat Kömürcüoğlu’na yaptığı katkılardan dolayı Kaymakam Görücü ve Millî Eğitim Müdürü Oğuz tarafından, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe imzalı teşekkür belgesi takdim edildi. İşadamı Kömürcüoğlu, burada yaptığı konuşmada, “Babamızın yaptırmış olduğu okula küçük katkılar ve ilavelerle mutlu oluyoruz. Babamızı böylelikle yâd etmiş oluyoruz. Bugün vermiş olduğunuz plaket, bize onur verdi. Ben ve oğullarımla kendi adımıza bir eğitim kurumu yaptırmak istiyoruz. İleride böyle bir okulumuz olması duasıyla teşekkür ediyorum.” dedi. Müdür Oğuz da, “Tek amacımız okul yapılması değil. Donanım anlamındaki katkılar da çok önemli ve bizi mutlu ediyor. Her bireyin, her hayırseverin yaptığı katkı, eğitim camiası olarak bizi adeta sevince boğuyor. Hayırseverimizin kazancı inşallah bol olur ve kendisinin söylediği gibi eğitim camiasına bir okul daha kazandırır.” diye konuştu.

Ardından ortaöğretime geçiş snavında okulda dereceye giren ilk üç öğrenciye belgeleri ve hediyeleri, protokol üyeleri tarafından verildi. Ayrıca bütün öğretmen, öğrenci ve velilerin katılımıyla keşkek günü düzenlendi.