Yozgat’ın Yerköy İlçesinde hayvan sever bir vatandaş, yol üzerinde bacağı kesilmiş ve yavruları olan sokak köpeğine sahip çıkarak, önce veterinere ardından köpek barınağına teslim etti.

Galip Gençoğlu ve eşi Leyla Gençoğlu çifti iş yerine giderken Yerköy Mezbahanesi önünde arka ayağı kesilmiş sokak köpeğini fark etti. Gençoğlu, köpeği otomobile alarak önce veteriner hekime ardından Yozgat Belediyesi Hayvan Barınağına götürdü.

Galip Gençoğlu, köpeğin arka bacağının bilerek kesilmiş olabileceğini belirterek, bunu yapan kişinin insanlıktan nasibini almamış olduğunu söyledi. Gençoğlu, “Yaralı köpeği veteriner hekim 4 saat süren bir ameliyatın ardından tedavi etti. Bu köpeğin yavrularının olduğu da sütle dolu göğüslerinden belli. Ben bunu yapanların insanlıktan yoksun olduğunu düşünüyorum. Biz bu köpeğin yardımına koştuk fakat her gün ilçemizde başıboş köpeklere kendini bilmez insanlar eziyet etmekte, kulağını, bacağını, kuyruğunu kesmekte. Yerköy’de bunun önüne geçebilmemiz için Hayvan Barınağı şart. Ben kendi barınağımda yaklaşık 10-15 köpek besliyorum ama yetkililerimiz bu sese kulak verip, en çok ihtiyacı olan Yerköy’e hayvan barınağını kurarlarsa hem hayvanlarımız bu eziyetlerden kurtulur.” diye konuştu.