Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü Tezhip Ana Sanat Dalı öğrencisi Mesut Kul, badem içinin üzerine Kabe ile birlikte, namaz kılan bir derviş ve deveyi sığdırdı.

Mikro sanat tekniği ile yaptığı minyatür resimlerle dikkat çeken Mesut Kul saç teli, arı, kelebek, kuş tüyü, makarna, pirinç, bulgur, fasulye, ay çekirdeği, kabak çekirdeği taneleri üzerine renkli çizimler yapıyor. Kul son olarak da badem içine Kabe ile birlikte çift hörgüçlü bir deve (Buğra) ve namaz kılan dervişi resmetti.

Milimetrik ölçülerde çalışmalar yapan Mesut Kul’un diğer eserlerden bir kaçı ise bulgur tanesi üzerine ‘Kız Kulesi’, pirinç tanesi üzerine ‘Osmanlı Sarayı eşrafı’, arı kanatları üzerine Doğu Türkistan ve Gazze'de hayatını yitirenler için yaptığı bu ülkelerin bayrakları. Ayrıca bir kibritten küçük 9x9 milimetre boyutundaki tuval üzeri yağlı boya tablo da çalışmaları arasında. Saç teli üzerine Türk bayrağı yapan Kul, mikro çalışmalarında ağırlıkla İstanbul'u resmediyor. Genç sanatçının en dikkat çeken diğer bir eseri ise, bir kuğu tüyüne yaptığı meşhur arkeolog-ressam Osman Hamdi Bey’in ‘Kaplumbağa Terbiyecisi’ figürü.