Bafra ilçesinde bulunan şehit aileleri dernekleri programlar düzenleyerek şehitler için Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okuttu.

İlk program Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği'nde yapıldı. Daha sonra ise Bafra Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği'nce, dernek binasında her ay geleneksel olarak düzenlenen Kur’an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif programının 51'ncisi gerçekleştirildi. Mevlitle ilgili açıklama yapan Bafra Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği Başkanı Mümine Ersin, "Okunan mevlidi ve duaları 19.09.2012 tarihinde Tunceli ili Ovacık ilçesi Cumhuriyet Başsavcılığı görevini ifa ederken bölücü terör örgütünce düzenlenen hain saldırıda şehit olan Murat Uzun, 31. 03.2015 tarihinde İstanbul Çağlayan Adliyesinde makamında bölücü terör örgütünce düzenlenen hain saldırıda şehit olan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, nisan ayı içinde şehit olan P. Onb. Hasan Gülal, P. Er Tuncay Türken, P. Er Zafer Kurnaz, polis memuru Zikri Özdamar, polis memuru Ramazan Arslan, J. Er Ali Altunışık, P. Er Mustafa Alan, J. Komd. Onb. Satılmış Şahin, polis memuru Hayati Koçak, toprağı vatan yapmak, vatanın bekasını devam ettirmek uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizin ve devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, ebediyete intikal etmiş olan kahraman gazilerimizin ruhlarına ithaf ediyoruz." dedi.

Şehit aileleri ve gazilerin katıldığı program yapılan ikramla sona erdi. Bu iki dernekte düzenlenen programlara Kaymakamı Halis Arslan, Garnizon Komutanı J. Kd.Bnb. İlhan Güngör, Belediye Başkanı Zihni Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, Müftüs İsmail Çiçek, Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, Askerlik Şubesi Başkanı Per. Yzb. Serkan Savaş, İlçe J.Krk. Kom. J. Ütğm. Volkan Yıldırım, 75 Yıl Huzurevi Müdürü Nusrat Yılmaz, MHP. Samsun 2. sıra milletvekili adayı Hüseyin Ediz, Türkiye Harp Malul Gaziler Şehit Dul Yetimleri Derneği Samsun Şubesi Başkanı Necati Yılmaz ile vatandaşlar katıldı.