ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde, 2 gün önce buluştuktan sonra kaybolan taksi şoförü 29 yaşındaki Murat Erdoğan ile sevgilisi 21 yaşındaki Gizem Tunç, tabanca ve bıçakla öldürüldü. Bağ evinde cesedi bulunan Murat Erdoğan'ın bıçak ve kurşunla öldürüldüğü, 15 metre uzaklıkta çalılıkta cesedi bulunan Gizem Tunç'u da bıçakla öldüren katilin, tırnaklarda delil bırakmamak için iki elini bıçakla kesip götürdüğü ortaya çıktı.

İlçede oturan Murat Erdoğan ile sevgilisi Gizem Tunç, iddiaya göre cumartesi akşamı buluştuktan sonra ortadan kayboldu. İki gencin aileleri, polis ve jandarmaya kayıp başvurusunda bulunurken çocuklarını aramaya başladı. Erdoğan ailesi, dün akşam saatlerinde Uzun Mehmet Mahallesi Radar Mevkii'ndeki bağ evine gittiklerinde, içeride Murat Erdoğan'ın cesediyle karşılaştı.

Haber verilmesiyle gelen polisin yaptığı incelemede Murat Erdoğan'ın, bıçaklanarak öldürüldüğü saptandı. Erdoğan'ın vücudunda kurşun yarasına da rastlandığı belirtildi. Gizem Tunç'un cesedi ise evin yaklaşık 15 metre ilerisinde ağaçlık alanda bulundu. Başına sert bir cisimle vurulduğu belirlenen Gizem Tunç'un da boynunda ve vücudunda bıçak darbelerine rastlandı.

Gizem Tunç'un ayrıca iki elinin ise kesilerek alındığı saptandı. Sağ eli çapraz şekilde kesilen ve sadece serçe parmağı yerinde duran Gizem Tunç'un, sol elinin ise bilekten kesildiği belirlendi. Polis, cinayeti gerçekleştiren kişinin, boğuşma sırasında el ve tırnaklarında kendisine ait bir delil bırakmış olabileceği ihtimaline karşı kızın ellerini keserek almış olabileceğini söyledi. Çevrede yapılan aramalarda da Gizem Tunç'un kesilen elleri bulunamadı.

İkisi de yarı çıplak bulunan Erdoğan ve Tunç'un cesetleri, Cumhuriyet Savcısı'nın olay yerinde yaptığı incelemenin ardından Ereğli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Bağ evinin önündeki Murat Erdoğan'a ait 67 UA 117 plakalı otomobil de incelenmek üzere emniyete götürüldü.

Murat Erdoğan'ın, taksici olan babası Mehmet Erdoğan'ın da 2005'te öldürüldüğü ve katilinin hala bulunamadığı belirtilirken, iki sevgilinin öldürülmesiyle ilgili Gizem Tunç'un eski sevgilisi olduğu iddia edilen kişi aranıyor.