Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Berna Öztürk, son yıllarda alkol ve madde bağımlılarının sayısında artış olduğunu, tedavileri için Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi (AMATEM)’nin yatak kapasitesini arttıracaklarını söyledi. Türkiye’de iki kadın genel sekreterinden biri olan Öztürk, Denizli Devlet Hastanesi’nde düzenlediği basın toplantısında projeleri hakkında bilgi verdi. İdari Hizmetler Başkanı Opr. Dr. Muhammet Akçaoğlu, Tıbbi Hizmetler Başkanı Opr. Dr. İbrahim Ekiz ve Mali Hizmetler Başkanı Ramazan Özsoy'un da katıldığı toplantıda Öztürk, il düzeyinde kurumlarına bağlı 426 uzman hekim, 92 diş tabibi, 75 pratisyen hekim, 2 bin 373 yardımcı sağlık personeli, 348 sağlık hizmetleri dışında personel ve bin 641 hizmet alımı personeliyle birlikte toplam 4 bin 955 kişiyle sağlık hizmeti verildiğini ifade etti.

Genel sekreterlik olarak bugüne kadar uygulanan tasarruf tedbirleriyle önemli yol katedildiğini belirten Uzm. Dr. Öztürk, “Öncelikle Denizli’de şu an yüzde 95’i tamamlanmış olan ağız diş sağlığı binamız, çok yakın bir zamanda halkımıza hizmet vermeye başlayacak. İlçe hastanelerimiz için yapım ve projelendirme çalışmaları da devam etmekte. Yapımı başlayan 100 yataklı Tavas Devlet Hastanesi'nin yüzde 30'u tamamlandı. 100 yataklı Çivril Devlet Hastanesi proje ihalesi yapıldı, inşaat ihalesi süreci devam ediyor. Çameli Devlet Hastanesi, proje ihalesi aşamasında.” diye konuştu.

‘CİNSEL TACİZE MARUZ KALMIŞ ÇOCUKLAR İÇİN BİRİM KURULACAK’

Denizli Devlet Hastanesi’nde, cinsel tacize maruz kalmış çocuklar için Çocuk İzleme Merkezi (ÇİM) kuracaklarını belirten Genel Sekreter Öztürk, bu birimin Türkiye’de sadece 10 ilde olacağını ifade etti. Öztürk, “Bakanlığımızın da ilimize rol verdiği, cinsel tacize maruz kalmış çocuklarımıza hizmet edecek bu merkezi en kısa zamanda açarak Denizli’ye kazandıracağız. Bu birim daha çok ev koşullarında döşenmiş, bağımsız ayrı bir binadan oluşacak. Doktor ve psikiyatrların gözetiminde çocuklar rehabilite edilecek.” şeklinde konuştu.

Denizli’de AMATEM kapasitesinin çok yetersiz olduğunu da belirten Berna Öztürk, “Geçtiğimiz aylarda Pamukkale Üniversitesi bünyesinde kurulan AMATEM’in yanısıra biz de yatak kapasitemizi arttırarak, alkol ve madde bağımlısı olan hastaların tedavilerinin en kısa zamanda yapılmasını amaçlıyoruz. Son yıllarda alkol ve madde bağımlıların sayısı artıyor. Yeni bağımlıları tedavi etmek için yatak sayısı yeterli gelmiyor.” ifadelerini kullandı.