Silivri Cezaevi'nde tutuklu olan Ankara 1'inci Bölge bağımsız milletvekili adayı Nazmi Ardıç’ın 2'nci 'Seçim Faaliyet Bürosu' Sincan’da açıldı. Seçim bürosunun açılış kurdelesini ailesi kesti.

Açılışa, Nazmi Ardıç’ın annesi Ayşe Ardıç, eşi Nuray Ardıç, oğlu Talha Ardıç, emekli Emniyet Müdürü İsmail Öztürk ve diğer davetliler katıldı. Ayrıca onlarca araç, konvoy halinde Ardıç’a destek amaçlı geldi. Açılış konuşmasını yapan emekli Emniyet Müdürü İsmail Öztürk, tarikatların, cemaatlerin ve sivil toplum kuruluşlarının üzerinde yürütülen 'cadı avlarının' olduğunu kaydederek, “Hangi hukuka, hangi kanuna, hangi anayasaya dayalı olmayan müdahalelerle toplumun belirli kesimleri baskı altına alınmaya çalışılıyor veya bitirilmeye çalışılıyor.” dedi.

30 TANE NAZMİ ARDIÇ’I BAKAN YAPIN TÜRKİYE’DE HİÇBİR YOLSUZLUK OLMAZ

Öztürk, gittikçe daha fazla profili düşen daha az kalitede adaya sahip olan bir seçime doğru gittiklerini kaydederek, “Özellikle İktidar Partisi'nin Genel Başkanı ve yönetimi yeni oluşacak Meclis'te bir önceki Meclis'teki yolsuzluklarla ilgili terlemeleri, soğuk duşları yaşamamak için daha fazla biat edecek, daha fazla evet diyecek, daha az aklını kullanacak, daha az itiraz edecek kendi tabirleriyle ‘tuzluk’ olacak milletvekili arıyorlar.” dedi.

"Sanayi bakanımız hisleriyle hareket ediyor." diyen Öztürk, şunları söyledi :”Memleketin üniversiteleri var, bilimsel kurumları var, yüzlerce profesörleri var, dünya çapında yetişmiş elemanları var fakat Sanayi Bakanı hisleriyle hareket ediyor. Türkiye buna laik değil, mecliste çok daha kaliteli milletvekilleri olmak zorunda. Birinci dönem 2002’de seçilirken mevcut hükümetin bir sürü akil insanı vardı. Siyasi partilerin kendi içlerinde dahi danışma organları yok. Peki bu kadar devasa sorunları nasıl çözeceksiniz? İktidar Partisi yolsuzlukların girdabında memlekete çözüm üretmekten daha çok kendi sıkıntılarını çözmeye çalışıyor havası veriyor. Her sene yüzlerce yolsuzluk operasyonu yapılıyor. Çünkü yolsuzluklar polis operasyonu yapılarak çözülemez. Eğer ki bir bakan, bir belediye başkanı yolsuzluk yapılmasını istemesin, o bakanlıkta belediyede yolsuzluğu hiç kimse yapamaz. Bu işin çözümü nasıl biliyor musunuz? 30 tane dürüst adam atayın, 30 tane Nazmi Ardıç’ı Bakan yapın Türkiye’de hiçbir yolsuzluk olmaz.”

HALKIN MALINI HORTUMLAYAN GÜÇ VE İKTİDAR SAHİPLERİNİN KORKULU RÜYASIDIR

Nazmi Ardıç'ın eşi Nuray Ardıç ise yaptığı konuşmada, şu ifadeleri kullandı: "Ben bugüne kadar Nuray Ardıç’tım. Bugünden sonra 17- 25 Aralık operasyonunu gerçekleştiren ve Silivri zindanına kapatılarak susturulmaya çalışılan Nazmi Ardıç’ın sesiyim. Ankara, İzmir, İstanbul gibi 3 büyük ilde organize suçlarla mücadele eden şube müdürlüğünde yönetici olarak çalışmış ülkemizin tek ismidir. Halkın malını hortumlayan güç ve iktidar sahiplerinin korkulu rüyasıdır.”

HAPSE KONULMAK SUÇSUZ İNSANLARI KÜÇÜLTMEZ, TAM TERSİNE YÜCELTİR

Nazmi Ardıç’ın oğlu Talha Ardıç ise babasının yazdığı mektubu okudu. Mektupta Nazmi Andıç, şu mesajı verdi: "Vatan ve millet aşkıyla yerine getirdiğim vazifemden dolayı Silivri’de tutsak olduğum için bu önemli günde sizlerle birlikte olamadım. Bugün zindanda esir olduğum için zerre kadar da üzülmüyorum. Bizi burada tutan iradenin hukuk ya da hakimlerin temiz vicdanları olmadığını da biliyorum. Göz altına alınmak, tutuklanmak ve hapse konulmak suçsuz insanları küçültmez, tam tersine yüceltir.”

Konuşmaların ardından seçim bürosunun kurdelesi Nazmi Ardıç'ın ailesi tarafından kesildi.