Mardin Bağımsız Milletvekili Adayı Şakir Nuhoğlu, 7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinin yaklaşması ile birlikte bazı adayların karalama ve çirkin saldırılara varan kampanyalarına başladıklarını belirtti.

Nuhoğlu yaptığı yazılı açıklamada, Mardin’i ve Mardinlileri tanımayan bazı milletvekili adaylarının kendi beceriksizliklerini örtmek adına, uçuk, aslı olmayan, hukuk ve ahlak dışı açıklamalarla kendisini hedef alan söylemde bulunduklarını söyledi. Şakir Nuhoğlu, “Halkımız nezdinde ve aday oldukları parti tabanından karşılık bulamayanlar, 7 Haziran günü aziz halkımız tarafından gereken cevabı alacaklardır. Mardin ve Mardinlileri tanımayan bazı adayların, yetersizliklerini örtmek adına içinde bulundukları cendereye beni çekmeye çalışmalarını beceriksizlik ve başarısızlıklarına bağlıyorum. Bu şahısların benim üzerimden prim yapmalarına izin vermeyeceğim. Ve bunları dikkate almayacağım. Mardin’e eğitimde, sağlıkta, ibadet mekanları alanında yaptığım hizmetleri herkes biliyor.” diye konuştu.

Mardin’de ve Kabala beldesinde bugüne kadar 7 okul, 3 cami, 2 Kur’an kursu binası ve Artuklu Üniversitesi bünyesinde İlahiyat Fakültesi yaptırdığını ifade eden Nuhoğlu, “Ben Mardin’de doğdum, Mardin’de çalıştım ve kazandıklarımı Mardin’de yatırıma dönüştürdüm. Mardin’e hizmet verdim. İlk, orta ve lise olmak üzere 7 okul yaptırdım. 3 cami, 2 Kur’an kursu yaptırdım. Kabala beldesi içerisinden geçen 2 kilometrelik devletin yolunu ben kendi imkanlarımla yaptırdım. Doğup büyüdüğümüz memleketimize, şehrimize vefa borcumuzu sonuna kadar ödeme kararlılığındayım.” açıklamasında bulundu.

Nuhoğlu, hiçbir hukuk ve ahlak kuralı ile bağdaşmayan, mesnetsiz, hayal ürünü iddialar ile şahsına ve şahsı üzerinden halka yapılan iftira ve hakaretlere karşı tekzip, suç duyurusu ve tazminat haklarını kullanacağını sözlerine ekledi.