7 Haziran seçimlerinde Adana’dan bağımsız milletvekili adayı olan Yasin Türkoğlu, seçim çalışmaları kapsamında Bağkur Emekliler Derneği’ni ziyaret etti.

Dernek Başkanı Hicri Yetiş’ten sorunları hakkında bilgi alan Yasin Türkoğlu, içinde bulunduğu zor koşullardan kurtulabilmeleri için emeklilerin sorunlarını mecliste gündeme getireceğini söyledi.

Hastane katkı payı ödemek istemediklerini belirten Hicri Yetiş, zaten az olan emekli maaşlarından sağlık gideri ödemelerinin kendilerini üzdüğünü söyledi. Bankalar arası promosyon malzemesi olmak istemediklerini de kaydeden Yetiş, “Maaşlarımıza seyyanen zam yapılmasını istiyoruz. Ziraat Bankası’ndan alacağımız 900 TL’lik promosyon bedelini halen alamadık. 300-500 TL arası yaşlılık, dul, yetim ve muhtaçlık parası alan vatandaşlarımız başka sosyal yardım alamıyor. Sesimize kulak verilmesini istiyoruz.” diye konuştu.

Bağımsız milletvekili adayı Yasin Türkoğlu ise bu sorunların takipçisi olacağını, emeklilerin daha refah bir seviyede yaşamaları için var gücüyle çalışacağını söyledi.